Profesorii nu vor să fie directori la țară

pietricica turism

directorPe 2 octombrie, duminică, a fost ultima zi de înscriere la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori/ directori adjuncți de școli. În Neamț, au fost scoase la concurs 142 de posturi pentru directori primi și 55 pentru adjuncți. Potrivit inspectorului general Viorel Stan, pentru locurile vacante s-au depus 242 de dosare, cu precizarea că un cadru didactic poate candida la mai multe unități de învățământ.

Așa cum reiese din cifre, acest lucru s-a și întâmplat, însă în unele zone, după cum spune inspectorul Stan, se va ajunge din nou la numiri pe post: ”Avem și școli din mediul rural, nu puține, la care nu s-a înscris nimeni. Cele 242 de dosare vor fi verificate din nou, urmând ca numele candidaților să apară în zilele următoare publicate la avizierul IȘJ”.

Potrivit metodologiei, fiecare candidat va fi evaluat, la testele care încep în 12 octombrie, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, două cadre didactice din unitatea școlară pentru care susține concurs candidatul și doi reprezentanți ai consiliilor locale.

Ce se ve întâmpla cu locurile neocupate prin concurs?

Potrivit Ordinului care aprobă metodologia de concurs, ”conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, de un cadru didactic titular, membru al corpului național de experți în managementul educațional, numit prin detașare în interesul învățământului sau prin delegarea atribuțiilor specifice funcției, prin decizia inspectorului școlar general, la propunerea consiliului profesoral din școlile respective, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate”. Nu pot fi numite în funcțiile rămase vacante persoanele care, până la organizarea concursului, au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs și persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise. (M. TEODOROF)

 

1 COMENTARIU

  1. Cand apar numele celor care au mers sambata, 24 septembrie 2016, la Bucuresti, la nunta mezinului sefului de la ISJ???? E vreo legatura?????? Toti candideaza pentru ca le-a promis stan reusita…… merita urmariti cati vor lua concursul……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.