O extraordinară ratată de PSD

liberali-sportiviUn grup de opt consilieri, făcând parte din majoritatea condusă de PSD la Consiliul Local Piatra Neamț, a convocat pentru 29 noiembrie o ședință extraordinară, cu șase proiecte pe ordinea de zi, din care două au fost retrase pe parcurs, iar celelalte patru au trecut la vot, dar secretarul Florin Fecic a anunțat că sunt privitoare la patrimoniu și au nevoie de două treimi din numărul de voturi, ca să fie adoptate. Probabil că arbitrajul va veni de la Prefectură, dar, până atunci, să remarcăm primul pas greșit făcut de PSD în relația administrativ-contondentă cu PNL.

Primul lucru care trebuie remarcat: proiectele au fost făcute rapid, pe colțul mesei și fără a sublinia în niciun fel caracterul extraordinar al lor. Inițiativa a părut mai mult de dorință de a arătat mușchii din partea consilierilor PSD și de a demonstra șefului că pot să facă și ei proiecte, în condițiile în care Ionel Arsene le reproșa liberalilor că nu vin cu proiecte la nivel județean. Rezultatul a creat impresia unei nepriceperi, care poate fi de înțeles având în vedere componența grupului.

În al doilea rând, un proiect bun în conținut, acela de a pune ordine în privința unei săli de sport care a consumat miliarde și unde fiecare ”investitor privat” din sportul nemțean se comportă ca pe propria moșie, a fost prost pregătit, neexplicat și prost redactat. Așa se face că un Vasile Ouatu, care ar trebui să stea ascuns sub toate datoriile acumulate în regimul Ștefan-Chitic, a avut tupeul să vorbească într-o conferință de presă despre moartea sportului nemțean din cauza unei hotărâri care îi reglementa accesul la sală. Unde, să vezi Doamne, blasfemie!, ar fi trebuit să plătească o sumă modică pentru chirie. Cum n-am auzit ca la complexul UNIC, pe care-l păstorește, cineva să aibă standuri fără să plătească chirie (indiferent de forma de plată), întrebarea logică este de ce echipa personală a domnului Ouatu n-ar trebui să plătească la Polivalentă, mai ales că solicită una-ntr-una bani de la autorități și stă cu ariciul în buzunar când trebuie să achite el ceva către acestea.

În al treilea rând, atunci când au făcut acest proiect, pesediștii au uitat că sunt în campanie și că ar putea fi așteptați la colț de liberalii care au și sprijinul logistic al oamenilor din Primărie. Așa că au fost executați, pe lege și la nivel de imagine. Liberalii, chiar dacă știu foarte bine că inițiativa PSD este corectă, i-au amendat, venind la ședință în tricouri care anunțau că ei sprijină sportul nemțean și, apoi, logic din punct de vedere electoral, au mai făcut și o conferință de presă pe aceeași temă. Că Dragoș Chitic a vorbit aiurea despre sală, confundând tanda cu manda, nu a mai contat, că la popor au marcat câteva puncte. E semn că la municipiu au o echipă mai unită și, oricum, mai coerentă la nivelul exprimării electorale.

Ca să pună capac și să accentueze la maximum breșa dintre PSD și PMP, au venit și cu propunerea de a sprijini inițiativa anunțată, dar nematerializată a PSD, de reducere a parcărilor celor de la cu 60%, fără a mai aminti de cele de la X Data Soft. Iar ideea de a face ședință extraordinară pe această temă le va da ocazia de a mai marca câteva puncte, dacă PSD-ul va rămâne doar la mâna consilirilor locali pentru ripostă.

Valentin Bălănescu

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *