Actualizare. REZULTATE ALEGERI: Aceștia sunt parlamentarii de Neamț, promoția 2016-2020!

2011 CIA Award Winners

Actualizare: După numărarea primelor secții de votare din Roman, se prefigurează o victorie neașteptată pentru PSD, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, ceea ce face ca lucrurile să stea cu totul altfel în privința numărului de mandate. Locul 5 de pe lista PSD la Camera Deputaților devine aproape sigur și intră în joc  Viorel Stan, ocupantul locului 6. În același timp, sunt șanse foarte mari ca Dan Manoliu să prindă al doilea loc la Senat din partea PSD. Mai ales că, și în Piatra Neamț, PSD dă semne clare că va câștiga alegerile, după primele rezultate de la partide pe numărătoarea paralelă, atât la Cameră, cât și la Senat. Rămâne de văzut dacă numărătoarea finală va confirma aceste previziuni.

Cu 173.952 de voturi exprimate, ceea ce a însemnat 36.94% prezență la vot, nemțenii au ales pe cine trimit în Parlament pe următorii patru ani.

Din socotelile partidelor, cumulate cu experiența și know-how-ul, se poate spune cu siguranță că sunt parlamentari următorii:

Camera Deputaților: Ioan Munteanu (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Ciprian Șerban (PSD) și Alexandru Rotaru (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Mugur Cozmanciuc (PNL) și Laurențiu Leoreanu (PNL).

Senat: Emilia Arcan (PSD) și Eugen Țapu (PNL).

Se dispută cel mai probabil încă un mandat de deputat și unul de senator, pentru care sunt doritori de toate culorile politice, dar cu șanse sunt PSD, PNL, PMP și ALDE. PSD are foarte mari șanse să mai câștige măcar unul, rămâne dilema PMP-ului și-a ALDE, dacă trec pragul pentru a intra în Parlament. Exit-poll-urile sunt de natură să mențină suspansul.

Știre în curs de actualizare.

Actualizare : pentru a vă lămuri cu privire la munca în presă, citiți știri alerte și faceți comparație!

3 comments

 • Alin

  decembrie 11, 2016 at 9:55 pm

  Felicitari! Sunt primul/prima din presa judetului care prezinta ceva concret pt judetul nostru!

  Răspuns

 • Me

  decembrie 12, 2016 at 6:42 am

  Ce analiza e ăsta? USR e al treilea partid care a câștigat alegerile și aitorul nici măcar nu-l pomenește. Și nici pe Burduja.

  Răspuns

  • Mesagerul

   decembrie 12, 2016 at 7:54 am

   USR trebuia să treacă pragul în județ ca să fie pomenit. E foarte simplu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *