Camera Deputaților: 5 plus 1 și două la distribuire. La Senat, fără surprize.

arsene-hartaDupă înregistrarea proceselor verbale din majoritatea secțiilor de votare din județ, rezultatul se arată mult mai devastator pentru PNL. Cel mai probabil vom avea cinci mandate pline la PSD și unul la PNL, singurele partide care intră în această etapă a repartizării. Restul competitorilor care au făcut pragul electoral vor trebui să aștepte redistribuirea. Cel mai probabil, va mai merge un mandat la PNL, iar PSD, chiar în cazul unui rest consistent, se va dovedi culant cu ALDE, Daniel Chițoiu fiind un nume care ar trebui să ajungă în Parlament, fie și numai pentru că are nevoie, ca să nu discutăm aici despre competența sa profesională. Calculele exacte se vor face foarte curând.

PSD – deputați siguri sunt Ioan Munteanu, Dănuț Andrușcă, Ciprian Șerban, Alexandru Rotaru și Neculai Iftimie.

PNL – sigur de locul său este Mugur Cozmanciuc și aproape sigur Laurențiu Leoreanu, dacă va alege să meargă în Parlament.

Locul care se joacă, cel de-al optulea, va merge cel mai probabil la Daniel Chițoiu, dacă vrea PSD.

La Senat, nu vor fi surprize, în ciuda emoțiilor pe care le-a avut chiar și Eugen Țapu Nazare, ocupantul locului I de la PNL. Emilia Arcan, direct, și Dan Manoliu, la redistribuire, vor merge din partea PSD și Țapu din partea PNL, cel puțin deocamdată.

(V.B.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.