Deputatul Ioan Munteanu – ales președintele Comisiei de agricultură

ioan-munteanuNoua promoție de parlamentari a însemnat și reîmpărțirea dregătoriilor la Parlament, funcții prin comisiile de specialitate și, eventual, biroul permanent. Deputatul Ioan Munteanu a avut, astfel, prilejul de a marca un nou pas în cariera parlamentară, fiindcă a fost ales, cu unanimitate de voturi, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură și servicii specifice, comisie din care a făcut parte din 2004 încoace, dar în calitate de secretar.

Alegerea mea în funcția de președinte al Comisiei pentru agricultură a venit, trebuie să recunosc, ca urmare a unei decizii politice. Este un lucru normal, care se bazează, în primul rând, pe sprijinul politic din partea președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, în cadrul colectivului de decizie al partidului de la nivel național, dar, în același timp, și pe experiența pe care am dobândit-o în această comisie, de-a lungul a trei mandate de parlamentar. Am învățat în tot acest timp ce înseamnă procedurile legale în dezbaterea proiectelor de lege, inițiativelor și propunerilor legislative. Vă asigur că este foarte important să deprinzi această pricepere și să-ți asumi responsabilitatea pentru hotărâri importante. Nu vă ascund că mă bucură desemnarea mea în această funcție, pentru că ea reprezintă și recunoașterea activității mele parlamentare timp de 12 ani!”, a declarat Ioan Munteanu.

Deputatul nemțean ar fi putut intra în competiție și pentru poziția de lider al grupului PSD din Camera Deputaților, dar a declinat oportunitatea. ”Am ales să fiu președinte al Comisiei pentru Agricultură, pentru că știu prea bine că aici este locul din care pot să fac ceva concret pentru oamenii care trudesc în satele țării și care așteaptă legi care să-i ajute și să-i protejeze. În plus, am avut de ales între obligația de a fi prezent la București 7 zile din 7 și un program care să-mi dea posibilitatea să particip, în teritoriu, la acțiuni ce țin de activitatea comisiei noastre. E ceva mai simplu pentru mine să plec duminica din Piatra Neamț spre București și mă întorc acasă joi, deci vinerea și sâmbăta să pot lua parte la numeroasele activități din județul nostru ori din alte locuri din țară, respectiv întâlniri cu oamenii care fac agricultură, simpozioane, dezbateri, promovări de tehnologie, expoziții, etc. Mi se pare că acest program este mai de folos, atât pentru mine, cât și pentru mulți alții”, a adăugat Ioan Munteanu. (D.O.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *