Parcările și tarifele rămân… cum s-a stabilit!

pietricica turism

Convocarea Consiliului Local Piatra Neamț în ședință extraordinară, făcută de cei 9 consilierii locali liberali pentru astăzi, 9 decembrie, nu a avut sorți de izbândă, deoarece toți ceilalți consilieri (până la 23) au lipsit. Astfel, proiectul de hotărâre privind reducerea cu 60% a tarifelor Parking SA pentru parcările de reședință nu a mai fost dezbătut.

Secretarul Florin Fecic a anunțat, sec, că ”în urma efectuării prezenței, nu este întrunită majoritatea consilierilor locali în funcție pentru ca ședința să fie legal constituită. În consecință, nu poate avea loc”.

În sala de consiliu, alături de consilierii liberali și de secretarul Florin Fecic, s-a aflat și primarul Dragoș Chitic. Am reținut și glumele făcute de peneliști la adresa colegilor absenți: ”PSD taie porcul. Îs pe stil mai vechi decât vechi” și ”Pesediștii or fi reținuți”.

Ca declarații serioase, a vorbit Romel Bârjoveanu – ”Noi am convocat ședința de la începutul săptămânii. Cred că ați văzut și dvs. că PSD nu dorește să micșoreze prețul la parcările de reședință. Proiectul nu rămâne înghețat, îl vom propune la următoarele ședințe, unde sperăm să avem cvorum”.

Ca posibilă explicație/ răspuns/ replică la liberali, a vorbit șeful pesediștilor, Ionel Arsene, care a spus că ”Asistăm la heirupismul celor din PNL, care spun că dau ei jos prețul la parcări și vor asta acum, cu o zi înainte de alegeri. Eu am spus și săptămâna trecută: PSD Neamț lucrează serios la acest proiect, vrem să facem o analiză corectă și calcule, vrem să gândim o strategie de parcare inteligentă în Piatra Neamț. Convocarea ședinței nu este nici statutară, nici legală, PSD nu se duce la ședință. Cred că pietrenii pot să mai aștepte o săptămână”.

Între timp, rămâne cum am scris deja. Sau cum au scris alții.

(Ana MOISE)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.