COD GALBEN de precipitații mixte și polei în județul Neamț

pietricica turism

anm galben poleiJudețul Neamț va intra, de vineri (13 ianuarie) dimineață, sub avertizare COD GALBEN, de precipitații mixte și polei. Avertizarea este valabilă până sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 12:00.

“În intervalul menționat, vor fi precipitații mixte, ce vor cuprinde treptat vestul, centrul și nordul țării și vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest și la munte cantitățile de precipitații vor depăși local 20-25 l/mp. Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat și Crișana, iar după-amiaza și în Transilvania și nordul Moldovei. În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei și local în Transilvania și Moldova. În zona de munte, vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat și în regiunile intracarpatice. Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70-80 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55-65 km/h și trecător peste 70 km/h, se vor semnala și în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului”, precizează ANM.

Până vineri dimineață (ora 5:00), rămâne în vigoare și informarea meteorologică de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată, emisă de miercuri, 11 ianuarie. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.