EXCLUSIV: Alegeri anticipate și la Bălțătești

… și pentru sine…

Primarul comunei Bălțătești, Radu Viorel Ursache, a fost condamnat definitiv în celebrul dosar, în care se afla alături de și mai celebrul Marius Crăciun. Este vorba despre niște drumuri comunale, care s-au făcut parte doar pe hârtie și pentru care s-au întocmit devize false de lucrări și s-au plătit sume mai mari decât era normal.

Condamnă inculpatul Ursache Radu Viorel, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (…) la pedeapsa 2 ani și 8 luni închisoare. (…) Aplică inculpatului Ursache Radu Viorel pentru săvâșirea infracțiunii de abuz în serviciu (…) pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b C.penal pe o perioadă de 1 an. (…) Aplică inculpatului Ursache Radu Viorel pentru săvâșirea infracțiunii de abuz în serviciu (…) pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b C.penal.

De asemenea, dat fiind că UAT Comuna Bălțătești s-a constituit parte civilă în dosar, Curtea de Apel Bacău ”admite acțiunea civilă formulată de partea civilă com. Bălțătești, jud. Neamț și, în consecință, obligă inculpații Ursache Radu Viorel și Crăciun Marius, în solidar, să plătească părții civile suma de 138.806 lei, la care se adaugă dobânda legală, începând cu data de 11.07.2008 până la data plății efective, cu titlu de daune materiale. Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă com. Bălțătești, jud. Neamț și, în consecință, obligă inculpatul Ursache Radu Viorel să plătească părții civile suma de 40.580 lei, la care se adaugă dobânda legală începând cu data de 30.01.2008 până la data plății efective, cu titlu de daune materiale”.

Instanța a decis, totodată, să mențină sechestrul asigurător asupra unui imobil deținut de Radu Viorel Ursache în satul Valea Seacă, Bălțătești, sechestru instituit prin procesul verbal din 4 decembrie 2012.

Când se va pune în aplicare sentința, comuna Bălțătești rămâne fără primar și, pe cale de consecință, va fi nevoie de alegeri.

Pentru aducere-aminte despre împrejurările care l-au adus pe Radu Viorel Ursache în această situație, vă recomandăm Studiul de caz privind corupția în administrația publică. (D.O.)

 

 

 

 

 

 

 

 

One comment

  • anonim

    februarie 13, 2017 at 9:14 am

    Bine ca este primar P.N.List si nu P.S.Dist,,,,,uite ca nu numai psdistii sunt ,,corupti,cum se vrea sa se para,sunt si destui ,poate mai multi pnlisti corupti,in tara asta.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *