Arsene amenință cu judecata consilierii județeni liberali și Primăria Roman

Un conflict instituțional pentru o clădire a Consiliului Județean (CJ) Neamț, dată în administrare Consiliului Local (CL) Roman, riscă să ajungă în instanță. Este vorba despre clădirea fostului Club Petrotub Roman, în care, pe bază de protocol, funcționează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Roman. CJ vrea acum să dea o altă utilitate spațiului, deoarece, spun cei de la județ, imobilul respectiv este folosit în mare parte pentru alte scopuri decât cel stipulat în protocol.

În expunerea de motive a proiectului, se precizează că “marea majoritate a imobilului este utilizată în alte scopuri , fără acordul CJ Neamț. (…) De menționat este faptul că, pentru contractele de închiriere, în toată această perioadă 2007-2016, sumele încasate cu titlu de chirie  au reprezentat venituri încasate de Primăria Roman, ceea ce constituie un prejudiciu creat județului Neamț”.

În clădirea respectivă județul ar vrea să facă altceva.  “CJ Neamț vrea să facă în clădire un centru pentru minori care au probleme cu legea. Se prejudiciază bugetul Consiliului și nu ne rămâne decât să facem o acțiune în instanță împotriva consilierilor județeni care nu votează”, a spus Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

Pentru o hotărâre de acest gen este nevoie de voturile a două treimi dintre consilieri, lucru care nu este posibil fără voturile liberalilor, care s-au opus. De aici amenințarea cu darea în judecată.

Liberalul Valentin Stavarache a replicat: “dacă aveți ceva împotriva Primăriei Roman, îndreptați-vă cu acțiunile către ei, nu către noi”. Arsene a răspuns prompt: “facem demersurile legale și împotriva  Primăriei Roman”. (Gianina BUFTEA)

2 comments

 • marius

  aprilie 30, 2017 at 12:26 am

  puteți publica cum s-a votat? consilierii PSD din Roman au votat sa fie luat romașcanilor clubul care le drept aparține orașului Roman? vrem foarte mult sa știm cum au votat consilierii de Roman

  Răspuns

  • Mesagerul

   aprilie 30, 2017 at 7:57 am

   Votul a fost clar. Consilierii PSD au fost pentru proiect, cei de la PNL împotrivă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *