Phoenix la Piatra Neamț: ”Fie să renască Țara Românească!”

Legendara trupă rock Phoenix a concertat în seara de 29 aprilie, în Ștrandul Municipal, în cadrul turneului aniversar ”Fie să renască Țara Românească!”. În ciuda ploii, pietrenii au venit să-i vadă pe Nicu Covaci și pe colegii săi într-un concert unic sută la sută live.

IMG_0438
IMG_0453
IMG_0454

Mă bucur că am ajuns iarăși la Piatra Neamț! Am amintiri frumoase de aici”, a spus Nicu Covaci.

Publicul i-a cântat ”Mulți ani trăiască!”, pentru cei 70 de ani împliniți de curând.

Toată lumea știe că Phoenix este cea mai titrată formație românească de muzica rock. Ne bucurăm că avem ocazia să o ascutăm iarăși la Piatra Neamț. Piesele lui Nicu Covaci sunt cerute și fredonate de oameni din generații diferite”, ne-a declarat un domn între două vârste. ”Se spune că muzica formației Phoenix este nemuritoare. Să știți că așa este. Eu așa o simt. Sunt melodii cu care am crescut și pe care nu o să le uit niciodată”, a mai spus și o doamnă, fană declarată a formației Phoenix.

IMG_0452
IMG_0456
IMG_0459
IMG_0464

La secțiunea VIP-uri locale, s-au remarcat printre spectatori fostul prefect Niculina Dobrilă, dar și viitorul prefect Vasile Panaite. Etajul al II-lea al Palatului Administrativ al Neamțului a fost reprezentat de administratorul de județ, Oana Bulai, și de Carmen Elena Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.

IMG_0458
IMG_0465
IMG_0444
IMG_0462

Trupa Phoenix a mai cântat la Piatra Neamț, în 2010, când s-a inaugurat Sala Polivalentă de pe Calea Romanului și în 2013, pe Stadionul Municipal, prilej cu care a și interpretat imnul compus special pentru echipa de fotbal Ceahlăul. (Ana MOISE)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *