Alegeri la Bălțătești: Combatanți amicali și treaba cu… fina! LIVETEXT

Ora 17.45: Conform site-ului Autorității Electorale Permanente, până la ora 17.45 în Bălțătelti s-a înregistrat cea mai mare prezență la vot din județul Neamț, aproximativ 45,8%, exercitându-și dreptul la vot 1.582 de persoane. Situația pe secții de votare este următoarea: Primăria comunei Bălțătești – 46,31%; Școala Gimnazială Valea Seacă – 50,33%; Casa de Prăznuire a Parohiei Valea Arini – 44,09%.

La ora 12:00, în fața secției de votare de la Valea Seacă, s-au întâlnit și și-au dat mâna, susținători ai lui Eugen Grigoraș, în frunte cu Laurențiu Dulamă și Bogdan Gavrilescu, cu cei ai Mihaelei Marian. Combatanții au schimbat amabilități, urându-și succes!

„Cred că toți cetățenii trebuie să iasă la vot și am mare încredere că Eugen Grigoraș va fi noul primar al comunei Bălțătești. Este o lege nescrisă, care spune că, atunci când două doamne se ceartă, va câștiga un primar destoinic, așa cum este Eugen Grigoraș. Am mare încredere în candidatul nostru. Legătura între tineretul din comună și Eugen Grigoraș a fost consolidată cu mult timp în urmă. Tineretul din comună poate aduce o schimbare în comună”, a spus Laurențiu Dulamă, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

baltatesti alegeri 2017 (14)
baltatesti alegeri 2017 (12)
baltatesti alegeri 2017 (13)
baltatesti alegeri 2017 (15)
baltatesti alegeri 2017 (16)

„Am votat cu gânduri bune pentru comuna noastră și cu speranța că voi ieși primar. Aștept de la toți locuitorii comunei să vină la vot și să voteze cu cel care merită să le fie primar”, a spus și Eugen Grigoraș, candidatul PMP la funcția de primar.

În fața secției s-a mai alăturat și viceprimarul Giani Platon, care a stârnit revolta candidatului PSD, Mihaela Marian: „Ce caută viceprimarul, aici. Nu are voie să intre în secția de votare. La biserica din Valea Arini, nașul lui Lămâița Acozmei îndemna oamenii în biserică să voteze cu fina sa. Am și înregistrare. Am trimis-o la Biroul Electoral Central și la Poliție”.

************

ORA 11.15: La secția amenajată în primărie, până la ora 10 votaseră 175 de persoane au votat. La secția 163 din Valea Arini – 71, în vreme ce la secția din Valea Seacă, până la 10.30, votaseră 140 de alegători. Ce-și doresc oamenii de la viitorul primar? Asfalt și canalizare.

Candidații și susținători de-ai lor pot fi zăriți prin fața secțiilor de votare unde au interesul de a fi văzuți.

GALERIE FOTO:

baltatesti (1)
baltatesti (2)
baltatesti (3)
baltatesti (4)
baltatesti (5)
baltatesti (6)

ORA 9.15: ”Am pus botul!”

La secția nr. 161 de la Primăria Bălțătești, două bătrâne s-au plantat în fața ușii încă de la ora 6, ca să voteze. Membrii secției de votare spun că bătrânele sunt binecunoscute, așa fac la fiecare tură de alegeri.
Până la 7,30 au votat 26 de alegători, din 1.745. La Secția nr. 162 de la școala din Valea Seacă, până la ora 7,45, au votat 19 persoane din 1.230. În tot acest timp, în curtea primăriei, independentul Constantin Oprea și pesedistul Mihai Vițelaru se tachinau. Primul părea foarte sigur de victoria lui în alegeri.

Să facă și fapte noul primar. Să facă ce promite. Străzi, ulițe. Am votat pentru mine și copiii mei. Am pus votul, ca să nu zic că am pus botul!”, ne spune domnul Ursache, 47 de ani, din Valea Seacă.

La Secția nr. 163 de la școala din Valea Arini până la ora 8 au votat 21 din 499 de alegători cu drept de vot. Secția se află în prăznicarul bisericii!

Aștept de la noul primar să facă fapte concrete, nu numai vorbe. Că, dacă face, el face tot din banii noștri, din taxele și impozitele noastre. Să se ocupe de școala veche din Valea Arini”, ne spune și domnul Vițelaru, 77 de ani.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Astăzi, 11 iunie, locuitorii din comuna Bălțătești sunt chemați să-și aleagă primarul.

Cei 3.474 de cetățeni cu drept de vot din comună au cinci variante pe buletinul de vot, pentru a-și alege noul primar, al cărui mandat va fi de 3 ani: Mihaela Marian (PSD), Emilia Acozmei (PNL), Eugen Grigoraș (PMP), Gheorghe Timofte (ALDE) și Constantin Oprea independent.

După unele pronosticuri, Mihaela Marian și Emilia Acozmei par a fi favorite, dar surpriza poate apărea și de la Eugen Grigoraș, care, pe ultima sută de metri, a reușit să mobilizeze tineretul din comună.

A fost o campanie asiduă, în care PSD și PNL au mers din poartă în poartă și au bătut toate ulițele satelor din Bălțătești.

Cele trei secții de votare s-au deschis la ora 7 și se vor închide la ora 21.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *