Pălitura de osândă a lui Mugur

După efervescența declarațiilor pro Orban venite de la organizațiile Piatra Neamț și Roman, girate de liderii acestora, după etalarea parlamentarilor Țapu și Leoreanu alături de Orban, toată lumea era convinsă că județul Neamț va fi pe lista acestuia în momentul prezentării motiunii la congresul care va alege noul lider PNL. Iar Mugur Cozmanciuc, era dat ca sigur ca mazilit din funcția de președinte de filială.

Nimeni nu a luat în calcul o posibilă ripostă a lui Cozmanciuc, considerat deja un loser prin poziția pe care a arătat-o de-a dreapta lui Bușoi în momentul lansării candidaturii acestuia. Ei bine, riposta a venit neașteptat și i-a lăsat mască pe susținătorii declarați ai lui Orban care deja credeau că au rezolvat problema. Cozmanciuc a obținut cele mai multe voturi pentru Bușoi în Colegiul Director Județean, format din Biroul Politic județean, președinții organizațiilor locale de pe raza județului și primarii membrii PNL. Și în felul acesta județul Neamț va figura pe lista lui Bușoi și cel puțin la nivel subliminal va rămâne ideea că există sprijinul întregii organizații pentru acesta.

Ce au uitat cei care visau la mazilierea lui Cozmanciuc? În primul rând că acesta este un politician mult mai versat decât opozanții săi locali. Nici măcar Eugen Țapu nu se poate măsura din acest punct de vedere cu Cozmanciuc, el apărând mai degrabă ca un politician rudimentar obișnuit să rezolve lucruri prin alții. Nu trebuie uitat că Mugur Cozmanciuc se poate lăuda cu o bună legătură la Cotroceni, care se pare că este girată chiar de fostul șef de campanie al partidului de pe timpul USL.

După ședința Comitetului Director Județean, la București probabil s-a întărit idea că nu există soluție mai bună decât Mugur Cozmanciuc. Și cum spuneam și altădată, când vorbeam despre fermitatea de plastilină a liberalilor nemțeni, după succesul vizitei lui Iohannis la Casa Albă, n-ar fi de mirare ca vreo 80% dintre delegații nemțeni să-l uite pe Orban și să meargă de-a bușilea alături de Cozmanciuc.

Valentin Bălănescu

2 COMENTARII

  1. Domnule Balanescu aveti perfecta dreptate, Mugur Cozmanciuc pentru PNL Neamt a fost unul din pionii principali, a muncit mult in campanie dar si in anii anteriori. La inceput i-au facut venetic, darprin atitudinea lui a castigat.
    Multi spun ca Tapu nici nu trebuia pus pe lista de alegeiri parlamentare.
    Dupa Cozmanciuc in partid urmeaza profesorul Leoreanu cu o dictie excelenta si face parte din fostul PDL, deci s-a pastrat unitatea PNL si PDL LA Neamt.

  2. Cozmanciuc e din aceeasi „unitate militara” cu Busoi, iar Tapu a cazut in capcana grupului de masoni din care face parte!Lista delegatilor la Congres va fi facuta de Cozmanciuc, asa ca….Imi place si comentariul d-lui Serban care il lauda pe Cozmanicuc!O fi nagajat la cabinetul lui parlamentar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.