Din această seară, COD GALBEN de furtună în Neamț!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări COD GALBEN, de furtună, pentru județul Neamț.

Prima avertizare este pentru intervalul 1 iulie, ora 21:00 – 2 iulie, ora 9:00. Din seara zilei de sâmbătă până duminică dimineața (1/2 iulie), în sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și punctiform 35-45 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei și al Munteniei. Pe arii extinse în sudul și în sud-estul țării valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat”, potrivit ANM.

A doua avertizare este pentru intervalul 2 iulie, ora 20:00 – 3 iulie, ora 23:00. În sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantități de apă în general între 25 și 50 l/mp, mai precizează ANM.

Sâmbătă, 1 iulie, până la ora 21:00, este în vigoare și avertizarea COD ROȘU de caniculă. La ora 16:00, potrivit ANM, erau 35 de grade Celsius la Piatra Neamț, 33 la Roman și 27 la Târgu Neamț. Pe Ceahlău-Toaca se înregistrau 19 grade Celsius. De asemenea, indicele de confort termic era depășit la Piatra Neamț (80,1) și Roman (82,7), dar în valori normale la Târgu Neamț (75,2) și în Masivul Ceahlău (64,8). (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.