GALERIE FOTO Costume populare vii și fascinante la Festivalul de Folclor ”Ceahlăul”

”Bine ați venit la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”!”, le-au urat organizatorii participanților, în această după-amiază, la întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Neamț. Festivalul pune în valoare bogăția folclorului românesc și internațional, tehnica și interpretarea deosebită a dansatorilor, instrumentiștilor și soliștilor vocali, dar și frumusețea cromaticii și motivelor tradiționale ale costumelor populare.

IMG_1962
IMG_1963
IMG_1964
IMG_1973
IMG_1974
IMG_1977
IMG_1971
IMG_1968
IMG_1982
IMG_1983
IMG_1985
IMG_1978
IMG_1979

”Ne bucurăm că așa cum știm noi, românii, să ne păstrăm și să ne promovăm folclorul, la fel fac și alte popoare cu tradiții îndelungate și moștenire culturală bogată. Strădania acestor ansambluri de a duce mai departe muzica, dansul și tradițiile autentice este un lucru extraordinar și se reflectă în astfel de evenimente, pe care avem onoarea să le organizăm. Festivalul este unul itinerant, după spectacolul din această seară, urmează Tîrgu Neamț, comuna Ceahlău, Bicaz, pentru ca, pe 9 august să ne întoarcem la Piatra Neamț pentru festivitatea de închidere și spectacolul extraordinar susținut de Ansamblul ”Plăieșii” din Republica Moldova”, a declarat Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.

Parada realizată pe principalele artere din centrul orașului a fost o încântare, în ciuda gradelor ridicate din termometre. De la ora 19, toți iubitorii de folclor autentic sunt așteptați în Piața Turnului pentru un concert de zile mari. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *