10 secunde pentru un credit de 67,7 milioane lei

În ședință extraordinară, într-o unanimitate demnă de o cauză mai bună, consilierii de Piatra Neamț au votat în numai 10 secunde (sic!) refinanțarea unui credit de 67,7 milioane lei. Au votat în mare grabă, lămuriți total asupra condițiilor, fără a mai simți măcar nevoia unor precizări de la cei care au ”negociat” lucrurile. Scuza că ”s-a discutat pe comisii” și nu mai este nevoie să se discute în plen nu poate fi invocată, fiind vorba despre viitorul financiar al orașului pe o bună perioadă de timp.

Un alt argument adus de unii consilieri, că pe cetățeni, oricum, nu-i interesează , iarăși nu ține.

În mod normal, cineva ar fi trebuit să prezinte public condițiile generale, avantajele noului credit și, foarte important, cât s-a cheltuit cu vechiul credit, dobânzi, rate, etc.

În momentul când se va semna contractul cu banca, Piatra Neamț nu va mai fi dator băncii austriece, BCR, dar se va putea mândri că plătește dobânzi și rate băncii austriece Raiffeisen.

Creditul inițial, luat de la BCR, a fost folosit pentru o serie de investiții, care nu au generat decât alte cheltuieli pentru bugetul local. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *