ACTUALIZARE Gheorghe Ștefan a fost eliberat!

pietricica turism

ACTUALIZARE ORA 15:00: Gheorghe Ștefan a fost eliberat, după ce Tribunalul Prahova a respins contestația DNA la decizia Judecătoriei Ploiești prin care fostul primar al municipiului Piatra Neamț fusese liberat condiționat. Decizia este definitivă. Gheorghe Ștefan se afla în detenție la Penitenciarul Ploiești.

ACTUALIZARE ORA 11.50: Potrivit ziariștilor prahoveni, Gheorghe Ștefan a cerut judecătorilor să-l libereze condiționat, invocând că are 64 de ani și starea sa de sănătate este precară. Ștefan a spus că a stat în închisoare cu 180 de zile mai mult decât fracția impusă de lege inculpaților care au depășit vârsta de 60 de ani. Ziarul Incomod susține că prezența fostului primar de Piatra Neamț în fața instanței a fost una emotivă și că judecătorul i-a sugerat să stea pe bancă în timpul ședinței, fiindcă Gheorghe Ștefan ”începuse să tremure și era vizibil afectat”. Detalii aici.

Cererea de liberare condiționată admisă de Judecătoria Ploiești a fost contestată de DNA, care a invocat faptul că Ștefan este cercetat penal și în alte cauze de corupție. Instanța a rămas în pronunțare, susține același ziar.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Tribunalul Prahova urmează să se pronunțe astăzi, 20 septembrie, cu privire la contestația procurilor la decizia Judecătoriei Ploiești de liberare condiționată a fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Acesta a executat o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, la care a fost condamnat pentru fapte de corupție. Judecătoria Ploiești a apreciat că acesta ”își asumă resposabilitatea pentru fapta comisă și are o atitudine de acceptare a autorității”.

Judecătoria Ploiești, care a admis liberarea condiționată propusă de Comisia de resort din Penitenciarul Ploiești în privința lui Gheorghe Ștefan, susține că acesta s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Așa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei, pe întreaga durată a executării pedepsei condamnatul a avut un comportament pozitiv în sensul că nu a fost sancționat disciplinar și a fost recompensat o dată, a participat la activități lucrative (13 zile câștig) și la activități socio-educative (21) astfel că instanța apreciază că acesta s-a îndreptat și se poate reintegra în societate, iar liberarea anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate” se arată în motivarea Judecătoriei Ploiești, citată de news.ro. Judecătorii consideră, potrivit aceluiași document, că fostul edil condamnat pentru corupție ”își asumă resposabilitatea pentru fapta comisă și are o atitudine de acceptare a autorității”.

Gheorghe Ștefan a primit o pedeapsă de 1.278 de zile de detenție, din care a executat 297 de zile, la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv și 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate. Dacă ar executa pedeapsa integral, el ar trebui să părăsească închisoarea pe 11 august 2019. Decizia pronunțată de Judecătoria Ploiești luna trecută a fost contestată de procurori (click aici).

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur ca dl. Stefan va reveni acasa. Ce vor fi facand lichelele care au misunat in jurul dumnealui? Sunt bine, mersi, nu-i asa?
    Si sunt atat de multe lichele….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.