EDITORIAL Circ ieftin, pâine scumpă

Doamne, ce satifacție orgasmiscă la cei mai mulți dintre românii care au asistat la războiul cosmic dintre băiatul ăla mare și buhăit de la Brăila și băieții spilcuiți ai lui Dragnea! Da, războiul acela în care eroine de dramoletă erau două doamne, trecute binișor de prima tinerețe și tăbăcite bine prin funcții publice, în care luau și dau bani la popor, prin aleșii lor locali. După ce au ieșit de la locul de muncă și au cumpărat la supermarket lapte, unt, ouă, pâine scumpite și musai bere – că asta e la ofertă și nu se simte decât la ficat -, după ce au alimentat la pompă cu benzină mai scumpă cu 50 de bani la litru, românii au ajuns acasă, au aprins televizorul să vadă live bătălia de la PSD. Doar un singur televizor, că s-a scumpit și curentul, nu știe nimeni dacă e sau nu conform cu programul PSD.

Pe toate posturile, pe ecrane, se luptă drăguțul de Dragnea, hăituit de DNA, cu cinstitul de Tudose, stând de mână cu integritatea.

FOTO: Știrile PRO TV

Așa că… dă-i și luptă!

La 18, Dragnea era câștigător, că a ieșit pe ușă cu Tudose. Sevil Shhaideh era grea ca plumbul pe scaunul de ministru și avea sprijin total. Rovana asculta cucul, pentru prima dată anul acesta, și-l întreba câți ani va mai rămâne ministru, nu câți ani… pușchea pe limba procurorilor, ptiu!

La 19, a început bruiajul la PSD și cina la români. Tot cu bruiaj, că nevasta și-a început programul – ”Trebuie bani pentru fondul clasei, că a zis ministrul că trebuie să contribuim la învățământul gratuit”, ”Trebuie bani pentru întreținere, că nu mai iau ăștia gunoiul, scumpit conform graficului și nu mai are lumea bani să plătească”, ”Trebuie…”, ”Trebuie…”

Salvator pentru cină, pe România TV, apare unul care zice că totul este bine, au descoperit ei un document din Microsoft, semnat de Kovesi, care nu era aprobarea rechizitoriului. E de bine, merge mai ușor digestia.

Ora 20. Realitatea TV – ținută de război la toată lumea, gata! Dragnea e pe năsălie și Tudose s-a transformat în eroul luptei anticorupție din cadrul corupților buni din PSD. Patru miniștri sunt deja demisionați, în aplauzele tuturor pesediștilor din sală, care ar fi înțeles că Tudose a cedat și Dragnea a câștigat. Oricum, nu mai înțelege nimeni nimic, așa că românul trece pe Antena 3, unde figura lui Ciuvică îndeamnă la calm și la luptă împotriva DNA, că atunci cade și Tudose și se poate schimba orice prim-ministru când vrea mușchii lui teleormăneanul.

Ora 21. Digi Tv, încă sub impresia gerului produs de trecerea prin studio a CTP-ului, anunță calm că, la PSD, a început căderea lui Dragnea din Guvern. ”Păi, ăsta e în Guvern?”, zice un vecin, venit să bea o bere la PET, să nu-l prindă singur căderea guvernului. Păi nu e, dar i-al lui! Că, dacă pică, rămâne singur cuc. Deși, și Cuc a demisionat…

Ora 22. Nu mai e bere, nervii sunt întinși la maximum. Soarta țării se discută în fiecare casă, pe fiecare post de televiziune. Ciutacu zice că nu se termină România dacă pleacă Tudose, iar brăileanul, pervers, parează – că el pleacă dacă vrea partidul, care nu vrea demisiile lui Sevil, Rovana și Cuc și-i roagă să rămână, dar ei, stresați, îi dau înainte că pleacă. Partidul i-ar cere lui Tudose să-și sape singur groapa, dar nu poate, că trebuie să facă altă echipă la Guvern și nu mai sunt teleormăneni ca să ocupe locurile și pe care să-i placă și Neamțul.

După ora 23. Au ieșit la declarații, ca doi gemeni din tați diferiți, Dragnea și Tudose.

FOTO: Știrile PRO TV

Că au greșit amândoi. Că au comunicat prost. Că Mihai e performant, dar a și gresit. Și Liviu e performant, dar a greșit. Și Shhaideh e performantă, dar nu mai vrea ministru, că e stresată cu DNA-ul și ar vrea să stea și ea, să dea la pește, la Belina. Asta dacă are plumb. Și Rovana e bună, dar n-au înțeles la traducere ăia de la Bruxelles, că Plumb e numele, nu politica pe care o promova când era la Mediu. Așa că pleacă amândouă și, ca să nu fie singure, pleacă și Cuc, să le țină de urât.

Ora 24. Ar trebui să cânte imnul.

”Deșteaptă-te române (…)

Acum ori niciodată, să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman…”

Asta e.

Strămoșii noștri dădeau circ gratis, dar și pâine. Epigonii au circ pe banii lor, cu pâine la suprapreț. Actorii, jalnici.

Valentin BĂLĂNESCU

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *