Licitația pentru Piața Centrală, contestată prin notificare

pietricica turism

Ieri, 2 octombrie, era ultima zi când mai putea fi contestată licitația organizată de Primăria Piatra Neamț pentru selectarea unui administrator pentru noua Piață Centrală. Vă reamintim că, la licitație, au participat trei societăți, care au oferit următoarele redevențe : Kristal SA Piatra Neamț – 30%, Ralco Team SRL București – 40% și CMI Urban – 68,82%.

Potrivit unor surse din cadrul instituției, la Primăria Piatra Neamț a sosit ieri, la ora 14 și câteva minute, o notificare din partea societății Ralco Team, care cere o reevaluare a ofertelor și care, practic, nu prea ține loc de contestație, fiind primul pas, al unei notificări prealabile. Practic, dacă se respectă toate termenele, timpul minim pentru a se ajunge în instanță ar fi de 43 de zile. După care urmează un proces, care poate ține cel puțin un an.

În momentul când Primăria Piatra Neamț va face publică situația din punctul de vedere al organizatorului, probabil că niște probleme vor fi lămurite. Până atunci, revenim cu propunerea ca primăria să preia în administrare proprie piața, până la rezolvarea problemei; ar dura doar 30 de zile, timp în care s-ar schimba regulamentul de organizare al serviciului, s-ar putea transfera sau angaja oamenii și, oricum, nu ar mai exista atâta tevatură.

Primarul Dragoș Chitic pare să aleagă altă cale, generatoare de scandal politic, unde, probabil, se crede că se poate puncta la capitolul imagine și dă cu flit celor din PSD. Este vorba de o ședință extraordinară, prin care să fie încredințată direct piața spre administrare către CMI Urban. Cum societatea Urban este prinsă în licitația contestată, rămâne de văzut dacă aleșii locali vor merge pe această soluție la limită, care, practic, creează avantaje Urbanului. După rezolvarea contestației, în cazul în care firma din București câștigă, Urban va putea cere despăgubiri pentru tot ce ar fi investit pentru darea în folosință a pieței. Ca să nu mai vorbim că toată procedura de licitație a locurilor din piață și prețurile de achiziție se vor schimba în acel moment. (V.B.)

Comunicatul oficial al primarului Dragoș Chitic:

«În urma notificării depuse de către una dintre firmele participante la licitația pentru serviciul public de administrare, întreținere și exploatare a Pieței Centrale Agro Alimentare Sf. Gheorghe din Municipiul Piatra-Neamț, primarul Dragoș Chitic declară următoarele:
„Este inadmisibil ca din cauza deciziilor politice iresponsabile ale consilierilor locali de la PSD și ALDE Piața Centrală să rămână chiar și după șapte luni de la finalizare acesteia închisă, fără a putea estima astăzi un termen în care sa va deschide.
Luni, 2 octombrie, după amiază a fost depusă o notificare la licitația pentru administrarea obiectivului, ceea ce poate face ca piața să rămână închisă alte câteva luni, dacă nu, chiar ani. Domnilor consilieri PSD și ALDE, constat cu surprindere că nu vă pasă deloc de acest oraș și de oamenii care v-au trimis în Consiliul Local.
Sunt șapte luni de zile de când vă opuneți în mod constant acestei deschideri, fără argumente logice, iar uneori cu motivații hilare. Manifestați în acest mandat dispreț total față de oraș și față de pietreni. A venit frigul și prin deciziile voastre faceți ca pentru a treia iarnă consecutiv activitatea din zona pieței să se desfășoare în condiții total improprii atât pentru comercianți, cât și pentru clienți.
Voi convoca în fiecare săptămână câte o ședință de Consiliu Local în care vă voi cere să aprobați deschiderea pieței, să vă asumați și să dați explicații pietrenilor de ce acest obiectiv rămâne închis.
Voi informa instituțiile statului competente despre faptul că nu aprobați deschiderea ei de șapte luni, iar pietrenii nu pot beneficia de o investiție făcută din bani publici. Primăria Municipiului Piatra-Neamț pierde în fiecare lună bani la bugetul local, iar clădirea pieței riscă să se degradeze și să trebuiască cheltuiți alți bani pentru a o putea deschide.”»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.