Județul Neamț mai pierde un deputat, dar câștigă un ministru

pietricica turism

Potrivit informațiilor vehiculate în presa centrală, Comitetul Executiv al PSD a stabilit componența Guvernului Dăncilă, de unde județul Neamț cu un ochi plânge și cu unul râde.

În esență, Ilan Laufer, cel care, la propunerea organizației PSD Neamț, a fost Ministrul Mediului de Afaceri, a rămas în afara calculelor și doar cu adeziunea la filiala nemțeană.

În schimb, PSD Neamț câștigă un ministru mai cu greutate, în persoana lui Dănuț Andrușcă, chiar dacă asta înseamnă că județul mai pierde un deputat, fiindcă miniștri nu prea participă la ședințele de la Casa Poporului.

Lista nominalizărilor, așa cum a fost ea discutată în CEx al PSD, o puteți vedea aici.

Cine este Dănuț Andrușcă puteți vedea aici.

Ce îl recomandă pentru portofoliul Economiei puteți citi aici, aici și aici.

Evident, până la instalarea sa la Ministerul Economiei, Dănuț Andrușcă mai are de trecut prin filtrul conducerii comune PSD-ALDE, unde nu e de așteptat să întâmpină obiecții, apoi, împreună cu colegii nominalizați pentru Guvern și cu propunerea Viorica Dăncilă prim-ministru, are de trecut prin plenul Parlamentului. Nu în ultimul rând, runda finală o va avea la învestitură, când va jura în fața președintelui Klaus Iohannis. (D.O.)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.