Acuze la Seminar în cazul elevului mort

Marius Gheorghiu, băiatul care a murit după ce a fost tratat în trei spitale, stătea la internatul Seminarului Teologic. El se simțea rău de mai mult timp, tușea, iar ieri, când i s-a făcut rău, cineva de la unitatea de învățământ a sunat-o pe bunica lui, la Farcașa, și i-a spus să-l ia acasă, pentru că este bolnav. Bătrâna a rugat un vecin să-l aducă și, când l-a văzut cât este de grav, a chemat ambulanța. S-a dovedit a fi prea târziu.

Plimbat de la un spital la altul, cu insuficiență respiratorie severă, datorată cel mai probabil unei pneumonii pe care a dus-o pe picioare până l-a doborât, adolescentul n-a mai putut fi salvat.

Acum, sătenii din Farcașa arată cu degetul spre seminar, spunând că profesorii ar fi trebuit să cheme ambulanța direct acolo și nu să-l plimbe până la Farcașa.

Cristinel Gheorghiu, primarul de Farcașa, care este rudă cu familia îndoliată, este la fel de nelămurit: ”Nu înțeleg de ce nu s-a gândit nimeni de la seminar să cheme ambulanța și să-l fi dus, de urgență, la spitalul din Târgu Neamț, care era cel mai aproape. L-au trimis acasă. El stă cu bunicii, iar bunicii ce să-i facă?”.

Părinții băiatului lucrează de ani de zile în Spania, au fost anunțați despre moartea fiului lor și au pornit spre casă să-și îngroape copilul. (C.M.)