Seminarist de la Mănăstirea Neamț – mort în spital la Iași

Un elev în clasa a IX-a de la Seminarul Teologic Ortodox ”Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a murit noaptea trecută la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași, după ce a trecut pe la Spitalul Orășenesc Bicaz și Spitalul Județean Neamț. Mai multe detalii aici.

Marius Gheorghiu s-a dus luni, 19 februarie, la școală, dar i s-a făcut rău. Avea febră mare. Seara, băiatul a ajuns la Spitalul Orășenesc din Bicaz, unde, potrivit dr. Pușa Crețu, directorul medical, prezenta ”acuze respiratorii, a stat în Centrul de Primire a Urgențelor preț de 20 de minute, i s-au făcut analize și a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Aici, potrivit dr. Daniela Burghelea, directorul medical al unității, băiatul a ajuns la UPU, ”cu stare gravă, i s-au făcut investigații, s-a relevat aspect radiologic cu insuficiență respiratorie severă în observație cu septicemie, iar ulterior a fost transferat la Iași”.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, a reușit să prezinte succint și un film al evenimentului, precizând că băiatul ”A fost adus la UPU Piatra Neamț la ora 17,40, internat imediat și, în zece minute, i-au fost făcute analize, care au arătat valori extrem de mici de leucocite și trombocite. Analizele au fost repetate imediat pentru confirmarea valorilor. În jurul orei 19, s-a luat legătura cu Spitalul «Sfânta Maria» din Iași, a fost acceptat transferul și, la ora 22, pacientul a fost transferat cu ambulanța la Iași. Diagnosticul de transfer este insuficiență respiratorie, cu bronho-pneumonie, leucopenie. Ulterior, în jurul orei 5, băiatul a decedat, la Iași”.

Purtătorul de cuvânt al DSP Neamț a declarat că se va avea în vedere existența altor patologii, date fiind rezultatele analizelor făcute în spital, și concluzia necropsiei. Asta pentru că, din primele informații, Marius Gheorghiu ar fi suferit de tuberculoză. (C.I.)

foto: Seminarul Teologic ”Veniamin Costachi”, Tudorel Rusu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *