ACTUALIZARE Simularea Evaluării Naționale în Neamț – sindicatul acuză presiuni ale directorilor și Inspectoratului

ACTUALIZARE: Prima zi de simulare a examenelor de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a din Neamț s-a desfășurat „în condiții de normalitate, prin grija comisiilor aprobate la nivelul unităților școlare”, declară prof. Elena Laiu, inspector școlar general. Astăzi, 5 martie, elevii au susținut simularea la limba și literatură română. Potrivit calendarului anunțat de Inspectoratul Școlar Judeţean Neamț, urmează ca mâine, 6 martie, să se desfășoare simularea la matematică, iar miercuri, 7 martie, simularea la limba maternă. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 16 martie. (C.I.)


ŞTIRE INIŢIALĂ: În această dimineață începe simularea Evaluării Naționale. Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învățământ a anunțat că, la nivel național, în peste 1100 de școli examenul va fi boicotat. În Neamț, potrivit datelor obținute luni dimineața de la doamna Gabriela Grigore, secretar general al SSLICS Neamț, erau 39 de unități școlare care ar fi fost pe acestă listă: “Vineri aveam aceste date, dar de vineri au început presiuni ale directorilor de școli, ale Inspectoratului, care au schimbat comisii, au apelat la nemembrii de sindicat, la personal auxiliar și nedidactic, urmând ca atunci când se ajunge la corectare să găsească alte soluții”. Domnia sa ne-a oferit și câteva exemple în acest sens, scoli din Roznov, Zănești, Costișa, dar și din Piatra Neamț, exemple asupra cărora vom reveni.

Practic, în acest moment nu se știe exact cine boicotează sau nu examenul, nu există nici un comunicat oficial în acest sens nici al sindicatului, nici al Inspectoratului. Doamna Elena Laiu, care girează activitatea ISJ Neamț în acest moment, ne-a confirmat că vineri au fost telefoane din partea directorilor de școli care anunțau că unii profesori nu vor să participe la examen, dar că lucrurile s-au rezolvat, mai ales că ar fi intervenit și părinții.

Ioan Milea, inspectorul general adjunct, cel care se ocupă de simulare ne-a declarat la ora 8.40 că toate școlile din Neamț au descărcat aplicația, deci nu ar fi probleme din acest punct de vedere. (V.B.)

Rugăm membrii de sindicat asupra cărora s-au făcut presiuni să ne contacteze pentru a face publice asemenea cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.