Chestionar pentru medici și asistenți pe tema sporurilor

pietricica turism

Ionuț Nistor, liderul sindicatului Solidaritatea Sanitară filiala Neamț, spune că s-a amânat, deocamdată, decizia privind reluarea protestelor, anunțată inițial pentru data de 12 martie. În schimb, liderii sindicatului care cuprinde aproximativ 20.000 de medici și asistenți medicali din țară au lansat un chestionar, aceștia fiind invitați în același timp să voteze pentru susținerea sau respingerea anexei 10 din regulamentul cadru de sporuri.

„Nu s-a luat nici o decizie, deocamdată, privind protestele, încă se negociază regulamentul de sporuri. De două zile s-a lansat o consultare publică și s-au strâns, până aseară, peste 2.000 de semnături împotriva anexei 10, care prevede procente de sporuri pentru personalul sanitar. Considerăm că anexa 10 trebuie supusă dezbaterii publice, întrucât într-o analiză comparativă a situației de acum și în cazul aplicării anexei 10, reiese că există o creștere salarială avantajoasă a salariilor brute doar în cazul menținerii variantei de sporuri ce se acordă de la 1 ianuarie 2018”, a declarat Ionuț Nistor, liderul Filialei Neamț a Solidarității Sindicale.

Sindicaliștii speră ca, în baza răspunsurilor celor vizați de modificările la sporuri să aibă suficiente argumente pentru a impune factorilor decidenți menținerea actualelor sporuri. În regulamentul cadru de acordare al sporurilor se prevede, printre altele, ca sporurile pentru condiții de muncă să se calculeze proporțional cu timpul efectiv lucrat într-un anumit loc de muncă, ceea ce creează diferențe salariale între personalul din același sector de activitate, în opinia sindicaliștilor. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.