Cuvântul grevă se aude iar în Sănătatea din Neamț

Greva este cuvântul tot mai auzit astăzi și tensiunea a cuprins Sănătatea din județul Neamț, după ce au fost respinse toate solicitările sindicaliștilor legate de sporuri, de gărzile suplimentare, de diferențele la majorarea salariilor în sistem. Ionuț Nistor, liderul Filialei Neamț a Federației Solidaritatea Sanitară spune că reluarea protestelor devine iminentă, după cum este acum starea de spirit în domeniul sanitar.

“În principiu, greva este aproape, pentru că în Comisia de muncă din camera Deputaților nu au fost prinse nici unul din amendamentele pe legea salarizării atât de discutate, mai ales în ultimul timp. Așteptăm dezbaterile în plenul Parlamentului, dar deja avem semnale că Sănătatea fierbe. Cred că mâine (n.n. – joi, 8 martie) se va lua o decizie la nivelul federației privind reluarea formelor de protest”, a spus liderul local al Solidarității Sanitare Neamț.

Sindicaliștii speră să fie adoptate corecțiile la legea salarizării unitare a bugetarilor, astfel încât de salarii mărite să beneficieze și ceilalți specialiști din Sănătate – psihologi, chimiști, biologi, fizicieni, etc. Liderii au mai negociat la București eliminarea plafonului de 30% pentru sporuri și respectarea normei legale de muncă, de 35 de ore pe săptămână pentru medici prin eliminarea gărzilor suplimentare obligatorii până la 48 de ore. Nemulțumirile personalului sanitar sunt mai multe, acestea răbufnesc tot mai acut și în spațiul virtual, arătând discrepanțele care există în acest sistem:

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.