Pe cai mari, cu pași mici … sau festina lente blues

Nu știu, dacă v-am spus, dar cumătru den stânga, când nu doarme bine, înjură. Da’ știți cum? Kalașnikovu-i jucărie. Ei, bine, azi e vesel, deci înseamnă că i-o mers centrala, mai cu seamă că și frigul s-o mai îndulcit. Dar, nu o fost ăsta motivul. Pe drum înspre birăul de pe cracă, îl oprește o vraghie de la pesedeu și începe să-l bruftuluiască … cam cum te aranjează popa dacă fluieri când cântă dascălu. Că, de ce facem reclamă gheboasă numai la ăia de la sub Chitic? Ce au ei și alți n-au? A? Că și la ei este salarii de o sută și ceva pe an și dacă se încordează o să-l facă de …o sută de mii pe lună, na! …

Acuma să nu credeți că am prins drag din cale afară pentru o seamă de neni ce stau precum zeroul de după cifră și nici nu am făcut pasiuni politice, pentru că la noi nu să face așa ceva. Plus de asta, trebe să amintim că, primu venit, primu’ zugrăvit, dar după ce epuizăm pe ce-i ce se îngrămădesc, suntem preciși că o să luăm calea județului, dar nu ca Badea Cârțan, ci mai aplicat, că-s alunecoase căile, umbroase ungherele și nu știm cum vom face, să batem toaca la Girov și să nu-și astupe urechile cei din Bicaz ori alte părți.

Revenind la cele civile, în soțietatea ce ne plimbă pe sârmă, în tot bulucul de derectori, șăfi și aparținători s-o palmat un nene derector tehnic. E limpede, că la așa o intreprindere, dacă n-ai derector tehnic, ești p’erdut. Corect. Numai că nenea ăsta e și prin cejeul nostru cel de toate zilele, adecă conselier și mai adecă potențial votant pentru bănetul ce se revarsă către întreprinderea de unde ia simbrie. Hopa! Sună a motiv de ridicat din sprâncene, nu? Și s-o ridicat, că doar nu era să scape ca peștele-n chiuvetă, așa că omu’ se găsește pe cătarea celor de la ANI.

Judecând un pic altfel, ce-i drept, dacă ar fi să arate că-i precum săgeata din partidul gazdă, ar trebui să-l sune pe dom Nica de la partidoi, să-l întrebe cum se scrie o demisie de onoare, pe ce fel de hârtie, ce trebuie să zică, cât trebuie să steie smerit și mai ales … dacă se pot recupera indemnizațiile în avans până la finele mandatului. Că dacă ia și bănetu ăsta, și de la … și de la … atunci are poziție bimbașă la noi, primește o diplomă și felicitări, bașca o dedicație muzicală cu concertu’ pentru drâmbă, fagot și tubă, opus 37, de (și cu) Frații Pește. E?

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.