Foto exclusiv. Fostul episcop de Huși, iubitorul de bărbați, pângărește în continuare zona Văratec- Agapia

Sâmbătă,17 martie, pe la orele 14,30, fostul episcop de Huşi, protagonistul mai multor filme XXX alături de alți bărbați în sutană, pare să ducă o viață liniștită și fără griji în zona Agapia- Văratec. O zonă sfântă pentru ortodoxie, pângărită acum de acest individ cu protecții înalte, deținător al multor secrete rușinoase ale șefilor Bisericii. Fostul episcop homosexual a fost zărit plimbându-se cu câinele său pe drumul care duce spre fosta stână turistică de la Agapia. Probabil pe post de paznic și ghid- un oaspete de seamă trebuie prețuit și ținut în puf– era maica stareţă a Mânăstirii Văratec, Iosefina Giosanu. În apropiere era și un alt bărbat, despre care localnicii din satul Văratec spun că este fratele fostului episcop.

Vizibil deranjaţi de aparatul foto, atât fostul episcop, cât şi maica stareţă au încercat să îşi ascundă feţele. Mai mult, maica stareţă a replicat: „Nu mai am voie să mă plimb prin pădurile mânăstirii, fără să nu fiu fotografiată? O să vă pomenesc unde trebuie”. Trecem peste ameninţarea care, mai mult ca sigur, încalcă valorile creştineşti şi morale pe care biserica le propovăduieşte zi şi noapte, dar rămâne o întrebare simplă: de ce un individ care a încălcat toate normele vieții creștine, care și-a bătut joc de seminariști, care a încălcat Sfintele Taine, este tolerat să ducă o viață tihnită şi lipsită de grijile oamenilor de rând, pe spezele bisericii, care la rândul ei are bani de la credincioși sau de la stat?

Care poate fi argumentul pentru care un asemnea individ este ținut la îngrășat, cu false penitențe, la mănăstire de maici, în timp ce simpli credincioși se tem că nu primesc Sfânta Împărtășanie pentru că au mai scăpat o înjurătură, au sărit o zi de post sau au mai înjurat printre dinți la un pahar? Nu există nici unul, nici măcar acela că se așteaptă schimbarea păcătosului. Singurul lucru care se poate schimba în cazul lui este următoarea victimă.

Valentin Bălănescu

C.T. Sturzu

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. Domnule Balanescu, va apreciez pentru valoarea de gazetar si jurnalist,insa trebuie sa stiti si de unde vine aceasta generozitate a maicii starete de la Agapia….maica Giosanu este sora episcopului de la Roman Ioachim…cel care a si asteptat cu mare rabdare trecerea in nefiinta a unuia dintre cei mai buni preoti..Eftimie (cel bun)…de celelalte apucaturi lumesti si a celor din judet,intr-un episod viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.