DSP Sibiu: Condiții mai bune în spitalele din Neamț

Spitalele din Neamț au primit 17 sancțiuni de la inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. La finalul controalelor derulate pe parcursul lunii martie la toate unitățile sanitare din județul Neamț, inspectorii sibieni au dat 8 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 5.100 de lei pentru neregulile constatate. Echipa care a venit acum în control încrucișat la Neamț este aceeași de acum doi ani, motiv pentru care inspectorii au putut merge țintit pentru a verifica ce nu a fost în regulă acum doi ani, dacă s-a remediat și ce alte neajunsuri sunt. Controlul din luna martie 2018 s-a făcut de către echipa DSP Sibiu în urma verificărilor inspectorilor DSP Neamț. Teoretic, prea multe nereguli nu puteau fi găsite, câtă vreme spitalele au mai trecut prin „sita” inspecției sanitare, care a urmărit dacă sunt respectate circuitele, dacă este în regulă programul de curățenie și dezinfecție în secții, dacă saloanele au fost igienizate, dacă deșeurile periculoase sunt depozitate separat. Practic, dacă ținem cont de puținele amenzi date și de valoarea mică a sancțiunilor, reiese că au fost sancționați doar câțiva angajați, nu vreunul din cele 6 spitale.

Concluziile detaliate ale controalelor încrucișate derulate la spitalele din Neamț vor fi făcute publice de Ministerul Sănătății, care a dispus aceste verificări, după cum ne-a declarat dr. Lucian Blăguțiu, inspector șef al DSP Sibiu: “În acest moment, raportarea Inspecției sanitare Sibiu către Ministerul Sănătății nu este finalizată, dar toate informațiile legate de aceste controale le va face ministerul. Ce putem spune acum, după verificările derulate în unitățile sanitare cu paturi din Neamț, este faptul că se constată o îmbunătățire a condițiilor de acordare a asistenței medicale în aceste unități controlate”.

Această concluzie a inspectorilor sibieni nu este un clișeu, având în vedere că șeful echipei de control este un inspector renumit pentru exigența profesională, care de multe ori a băgat spaima în directorii de spitale din țară pe unde a trecut de-a lungul anilor. (C.I.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.