Parcări de reședință murdare și neîntreținute

Refacerea marcajelor din parcările de reședință este ținută pe loc de praf și reziduurile rămase în urma deszăpezirii. Potrivit directorului S.C. Parking Piatra Neamț, în această perioadă ar fi trebuit să demareze lucrările de reamenajare și refacere a marcajelor care delimitează parcările de reședință din Piatra Neamț. Acest lucru este însă imposibil atât timp cât respectivele parcări nu sunt curățate.

“Conform contractului, parcările de reședință trebuie curățate de utilizatorul final, de chiriaș. Problema este alta din punctul nostru de vedere. În urma deszăpezirii, sau a ceea ce au făcut cei de la Publiserv toată iarna, au umplut parcările cu nisip, pământ, sare… Acum căutăm soluții, o să avem discuții cu viceprimarul Gavrilescu, cu conducerea S.C. Salubritas, poate reușim să curățăm măcar parcările de reședință de pe bulevardele centrale, să încheiem un contract cu ei. E o problemă… Vom achiziționa un utilaj care suflă praful și reziduurile, dar nu se rezolvă problema pentru că practic nisipul și pământul ajung înapoi în stradă. Ne afectează mult pentru că nu putem vopsi. Am început cu zona 1 Mai și cu Speranța, merge destul de greu. Încercăm în primă fază să scriem numerele. Și starea asfaltului afectează vopseaua. În parcările noi, unde asfaltul este nou, vopseaua este intactă. În parcările unde asfaltul este foarte vechi sau deteriorat vopseaua sare imediat”, a declarat Ionuț Moroșanu, director S.C. Parking Piatra Neamț.

În municipiul Piatra Neamț au fost amenajate 17.299 de locuri de parcare de reședință însă în momentul de față sunt ocupate doar 16.039. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *