Cine dorește să se înscrie la concursul pentru manager al Spitalului Județean

pietricica turism

După aproape un an de când este manager interimar, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie pare să se fi răzgândit și nu mai este atât de categorică în a respinge ideea de a participa la concurs. Funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț tocmai a fost scoasă la concurs, a doua oară anul acesta, după ce la cel din luna martie nu s-a înscris nimeni. Nici actualul manager interimar, care a declarat în mai multe rânduri că nu dorește și că mai potrivită îi este funcția de director medical. Acum, după ce a acceptat inclusiv al doilea mandat ca interimar, actualul manager nu mai este atât de tranșant când vine vorba de asumarea cu patalamaua în mână a funcției.

Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie ne-a declarat zilele trecute că acum chiar se gândește la concurs: “În anumite condiții și pentru un motiv foarte serios: nu-mi mai vine să las totul de izbeliște! Dacă nu se înscrie nimeni, am zis că da! Pentru că până acum au fost prea mulți manageri, prea multe comitete directoare într-un timp prea scurt. Sunt multe probleme și eu, acum, după nouă luni (n. red. – de manager interimar) abia reușesc să le descurc, deși cunosc de mult spitalul. N-aș vrea să renunț la meseria de medic, dar când voi face pasul, îl voi face în cunoștință de cauză și lăsând la o parte celelalte temeri ale mele și părerea de rău după secție”.

Actualul manager are timp de gândire și timp pentru a-și pregăti proiectul de management, data limită de depunere a dosarelor fiind stabilită de Consiliul de Administrație al spitalului pentru 22 iunie, până la ora 16. O imagine clară asupra interesului pentru funcție se va putea contura mai devreme, întrucât posibilii candidați se vor prezenta la spital pentru informații și date necesare realizării proiectului, pentru a vizita spitalul. Data pentru susținerea proiectului în fața comisiei de concurs este 2 iulie, ora 10, iar proba este publică.

Pot participa la concurs persoane fizice care au studii superioare medicale, economice sau juridice, au absolvit cursuri de perfecționare în management sau management sanitar ori masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ. (C.I.)

 

1 COMENTARIU

  1. Macar daca ar veni careva cu ceva coloana vertebrala si serios…..care SA INCHEIE SPAGILE din spitalul Piatra-Neamt (de la medici, asistente, infirmiere…..etc…)….. peste 99% dintre cadrele medicale sunt SPAGARE, indolente si incompetente…….
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    sau poate se doreste vreun manager de spital precum silvia luca (m. instr.) la scoala postliceala sanitara….ori…. directoarea acstei scoli (dna ungureanu)……mai ales ca aceasta din urma (din urma tuturor!)…. are si sustinerea partidului….doar stim ce mare fonctie ary sotul iei (acum…) ……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.