Apa Serv reacționează: până la retragere este cale lungă!

Materialul din “Mesagerul de Neamț” prin care relatam că  primarul de Roman, Lucian Micu, a fost mandatat să inițieze negocierile cu S.C. Apavital Iași și ADI ARSACIS Iași a generat o reacție destul de calmă din partea actualului manager al Apa Serv Neamț, Vlad Angheluță.

“Este îndreptățit să-și ceară retragerea din ADI Aqua Neamț, așa cum și-au manifestat intențiile, bănuiesc că au o hotărâre de Consiliu Local prin care i se dă mandat primarului să inițieze negocierile. De la inițiere până la retragere este cale lungă. Apa Serv nu poate să spună nimic, poate să spună ceva ADI Aqua Neamț. Apa Serv continuă să furnizeze serviciile conform contractului de delegare a gestiunii. Acolo sunt niște obligații, niște voturi în Consiliul Local Roman… Este o hotărâre a Consiliului Local Roman de a adera la ADI Aqua Neamț de a primi servicii de la Apa Serv Neamț. Procedura este destul de alambicată… presupune și returnarea fondurilor care au fost investite în rețeaua de la Roman, presupune și un aviz al Autorității de Management și Ministerului Fondurilor Europene pentru fondurile absorbite pe POS Mediu și pe ISPA. După aceste avize trebuie să fie supusă cererea Adunării Generale a Asociației ADI Aqua Neamț, care cu majoritatea voturilor membrilor poate să decidă. Cam aceasta este procedura…”, a declarat Vlad Angheluță, manager al Companiei Județene Apa Serv Neamț.

Apariția declarației în exclusivitate tot pentru “Mesagerul de Neamț”, legată de același subiect al renunțării UAT Piatra Neamț la serviciile Apa Serv are parte de același gen de reacție din partea lui Vlad Angheluță.

“Stați un pic să ajungem acolo. Nu vreau să speculez o declarație care poate fi interpretată politic. Vreau să văd niște lucruri reale, exact un demers cum a făcut Romanul. Toate răspunsurile în momentul acesta sunt la ADI Aqua Neamț, autoritatea care gestionează, care este deasupra funcționării operatorului. Până la urmă, existența operatorului regional, ține de voința UAT-urilor membre și asumată prin semnarea acelui contract de delegare ratificat în consiliile locale. Iar acel contract are o durată și are niște condiții prin care fiecare UAT se poate retrage. Contractul de delegare a gestiunii serviciilor se regăsește pe site-ul Apa Serv, dar și al ADI Aqua Neamț. Acolo puteți citi condițiile în care un UAT poate părăsi Asociația ADI Aqua Neamț”, a mai spus Vlad Angheluță. (E.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.