Bătaia de la Târgu Neamț – varianta oficială

pietricica turism

Poliția Neamț a transmis, într-un comunicat, succesiunea ”faptelor” în bătaia dintre două clanuri de țigani, petrecută aseară, la Târgu Neamț.

Comunicatul IPJ:

În seara de 5 iulie a.c., în jurul orelor 21.30 , poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Neamţ au fost sesizaţi de către o persoană, despre un conflict între mai multe persoane, pe o stradă din Târgu Neamţ.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj format din 2 poliţişti de la ordine publică, iar ulterior a intervenit şi un echipaj al poliţiei rutiere, împreună cu poliţia locală.

În vederea dispersării persoanelor angrenate în conflict, unul din primii poliţişti ajunşi la faţa locului a tras în plan vertical cinci focuri de avertisment.

În continuare s-a solicitat intervenţia luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi a jandarmilor.

Au fost identificate zece persoane cu vârste între 27 de ani şi 46 de ani, din localitatea Vânători Neamţ, care au fost conduse la sediul poliţei şi audiate, împotriva cărora s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore.

Acestea au fost încarcerate în arestul IPJ Neamţ, iar astăzi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Aducem în atenţie opiniei publice că în urma acestui conflict nicio persoană nu a suferit leziuni.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încăierare».