Născuți odată cu România, sărbătoriți de Poliția Neamț

pietricica turism

Maranda Novac, din Oniceni, Neamț, născută odată cu România, a fost sărbătorită astăzi, 6 iulie, de Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț și Prefectură. Ceremonia a fost găzduită de Muzeul de Istorie din Piatra Neamț și a reunit reprezentanți ai structurilor Ministerului de Interne – poliție, pompieri, jandarmi -, precum și ai instituției gazdă, în speță dl. Cristian Soroceanu, directorul de marketing al Complexului Muzeal Județean Neamț.

Maranda Novac a fost însoțită de fiul ei, Vasile, iar la prezidiu a fost încadrată de comisarul șef Paul Tablan și subprefectul Nicolae Doru Ungureanu. Cu un zâmbet care nu i-a părăsit chipul de-a lungul întregii ceremonii și privirea mereu spre cer, Maranda Novac a simțit emoțiile și însemnătatea atenției acordate de autorități, transmise prin solemnitate, prin cântecele patriotice și însemnele primite.

Comisarul șef Paul Tablan a ținut un scurt discurs despre evenimentul de astăzi, parte din campania MAI dedicată Centenarului Unirii, iar subprefectul de Neamț a citit scrisoarea de felicitare din partea ministrului Carmen Dan. Doamna Maranda a mulțumit de mai multe ori oficialităților pentru această onoare. La final, sărbătorita a primit tricolorul, insigna și scrisoarea de felicitare, împreună cu un buchet de flori, mulțumind încă o dată, cu blândețe, tuturor.

Activitatea de astăzi face parte din campania ”O viață cât un centenar”, a Ministerului de Interne. Programată inițial de Poliția Neamț pentru 21 iunie, ceremonia a fost amânată de controlul de la București, care a împiedicat prezența comisarului șef Paul Tablan la festivitate.

În Neamț, sunt două persoane care împlinesc 100 de ani anul acesta. Până de curând, erau trei, dar Profira Frunză, din comuna Drăgănești, s-a stins pe 4 iulie, cu doar o zi înainte de aniversare. Neculai Apostol, cel de-al doilea centenar sărbătorit, are probleme de sănătate și se va bucura de vizita oficialilor care îi vor înmâna acasă, la Dumbrava Roșie, tricolorul, insigna aniversară și scrisoarea ministrului de Interne, precum și un tort din partea Poliției Neamț. Maranda Novac va primi tortul acasă, pe 9 iulie, ziua când împlinește o sută de ani. (C.I.)

FOTOGALERIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.