Acasă Actual Târgu Neamț – zonă specială de ordine publică, 36 de țigani sub...

Târgu Neamț – zonă specială de ordine publică, 36 de țigani sub control judiciar

Măsurile de suplimentare a patrulelor de ordine publică din Târgu Neamț, precum și descinderile în timpul cărora au fost reținuți încă 22 de participanți la scandalul de stradă, au schimbat atmosfera din orașul de sub Cetate. Faptul că, seară de seară, pe străzi patrulează mascați și jandarmi de la Gruparea Mobilă din Bacău este un alt motiv de descurajare a oricăror inițiative războinice. În plus, 36 dintre participanții la scandal sunt, în acest moment, sub control judiciar și au niște obligații clare, inclusiv de a nu se apropia unii de alții, dacă fac parte din taberele rivale.

Astăzi, 13 iulie, polițiștii au făcut o primă analiză a stării de fapt din ultima săptămână, de când a fost instituită zona specială de ordine publică la Târgu Neamț și efectul este cel scontat. N-au mai fost scandaluri publice și nici infracțiuni stradale, ba și numărul evenimentelor rutiere a scăzut. Cei mai optimiști dintre polițiști sunt în stare să parieze că, prin acțiunea de amploare pe care au făcut-o, au reinstaurat ordinea la Târgu Neamț pentru următorii 25 de ani.

Evenimentele derulate în seara de 5 iulie au intrat în atenția celor 12 membri ai Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, care verifică de mai bine de două săptămâni activitatea IPJ Neamț. După ce-au văzut că țiganii s-au liniștit, membrii CC și-au exprimat părerea că, prin patrulările zilnice, resursele umane și benzina nu sunt folosite în mod judicios. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here