ANI l-a învins definitiv pe Decebal Arnăutu, apoi l-a dat în judecată

Fostul primar de Târgu Neamț, Decebal Arnăutu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, după ce câștigase la Curtea de Apel Bacău. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis: ”Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 159 din 4 decembrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Bacău – Secţia a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, respinge acţiunea formulată de reclamantul Arnăutu Decebal, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 iunie 2018”.

În raportul întocmit de inspectorii de integritate, rămas valabil după derularea întregului proces, se precizează: ”În perioada exercitării mandatului de primar (2008-2012), Arnăutu Decebal a semnat contractele de dare în administrare gratuită a islazurilor „Osoi”, „Slatina”și „Aerodrom”, care aparțin domeniului privat al Orașului Tîrgu Neamț, încheiate între Primăria Orașului Târgu Neamț, Asociația Crescătorilor de Animale „Humulești” și Asociația Crescătorilor de Animale „Aerodrom” (asociații în cadrul cărora acesta deține calitatea de membru fondator), precum și expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în administrare gratuită a islazurilor către cele două asociații. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004”.

Ieri, 12 iulie, ANI a deschis o acțiune la Tribunalul Neamț și l-a chemat în judecată pe Decebal Arnăutu, obiectul procesului fiind ”anulare act administrativ”. Celelalte părți din proces care au calitatea de pârât sunt UAT Târgu Neamț și asociațiile crescătorilor de animale ”Aerodrom” și ”Humulești”, adică entitățile care au semnat contractele de administrare a izlazurilor.

Fostul primar Decebal Arnăutu a declarat că nu știe care este obiectul procesului actual și nu înțelege cum de a pierdut la Înalta Curte. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *