Ursul a atacat din nou în comuna Ceahlău

În noaptea de duminică, 19 august, ursul a atacat din nou la o stână din comuna Ceahlău. Este al șaselea atac de acest gen de la începutul anului, iar primarul Dumitru Coroamă spune că astfel de situații pot apărea oricând, având în vedere faptul că urșii nu sunt vânați la timp, iar numărul acestora crește de la an la an. Patru oi a omorât de această dată sălbăticiunea coborâtă din pădure, probabil, în căutare de hrană, iar stâna unde au fost atacate animalele era gestionată de Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine “Floare de Colț”.

“S-a întâmplat duminică noaptea, la o stână, în zona Verdele. A omorât 4 oi. Acum am solicitat întrunirea comisiei de evaluare a pagubelor produse și urmează ca oamenii să-și primească despăgubirile de la stat. Sunt mulți urși în zonă și trebuie găsită o soluție pentru a le restrânge arealul. Trebuie făcute mai multe extracții (n.r – vânați) pentru că se înmulțesc foarte mult. Și așa numărul lor depășește cu mult populația de urși din pădurile din zonă”, a declarat Dumitru Coroamă, primar al comunei Ceahlău.

Urmează ca miercuri, 22 august, o comisie mixtă să se întâlnească, la solicitarea asociației de crescători “Floare de Colț” din comuna Ceahlău, pentru a evalua pagubele și pentru a se stabili ce despăgubiri vor fi acordate pentru animalele moarte. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *