ANI a decis- dr. Ioan Lazăr nu a fost incompatibil cât timp a condus Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

În 21 aprilie 2013 era înregistrată la sediul Agenției Naționale de Integritate o sesizare formulată de o persoană juridică, în care, în esență, se reclama faptul că dr. Ioan Lazăr, manager la acea dată al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ar desfășura activități medicale în cadrul cabinetului privat SC Cardior SRL Piatra Neamț. După 5 ani și jumătate, ANI a ajuns la concluzia oficială că în cazul dr. Lazăr ”nu au fost găsite elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilităților”.

Pentru a ajunge la acest rezultat au fost analizate o grămadă de documente, puse la dispoziție de Spital, de I.T.M. sau de Registrul Comerțului.

Clasarea cazului s-a bazat pe faptul că nu au existat contracte între Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și SC Cardior SRL, unde soția doctorului Lazăr era acționar și administrator, că dr. Lazăr nu figurează nicăieri ca pentru perioada cercetată să fi deținut alte funcții sau calități oficiale și pentru că și-a depus la timp declarațiile de avere și interese.

Decizia ANI a venit la mult timp după ce Ioan Lazăr nu mai este manager al Spitalului din Piatra Neamț, iar dacă ea ar fi constatat incompatibilitatea lui, efectul ar fi fost nul din punct de vedere administrativ.

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *