Tineri din Tulcea blocaţi pe un drum forestier. “Poliţia nu-şi face treaba”, afirmă şeful Salvamont

pietricica turism

Salvamontiştii au avut, sâmbătă, 22 septembrie, o intervenţie din seria “credeam că le-am văzut pe toate, dar m-am înşelat”.  Un Opel Astra, în care se aflau doi tineri din Tulcea, a rămas blocat pe un drum forestier

Surpat, unde nici ei nu ştiau cum au ajuns. Spre seară, când a început să plouă, şi şi-au dat seama că riscă să-i prindă noaptea acolo şi să devină ţinta animalelor sălbatice, au dat alarma.  Nu prea ştiau, însă, să spună unde se află.

Deşi pare putin ciudat să te rătăceşti cu maşina şi să nu poţi da nici un indiciu iniţial care să te conducă în zonă, exact asta s-a întâmplat”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ . “Au pornit din Piatra-Neamţ cu destinaţia Lacul Roşu, iar la un moment dat au făcut dreapta. Atât au putut spune, deşi au trecut prin Bicaz, au trecut pe lângă indicatoare şi panouri, n-au văzut nimic pentru că au stat doar cu ochii în navigaţie. La un moment dat au spus ceva despre Lacul Vidraru, în loc de Izvorul Muntelui, încât chiar nu înţelegeam unde pot fi. Cert este că maşina a rămas suspendată  pe un drum surpat şi fără ieşire, în zona Ceahlău – Pârâul Mare, adică din axial undeva la dreapta. DJ 155 F – axialul- este închis circulaţiei publice, dar niciodată nu vine un echipaj de poliţie să-i sancţioneze pe cei care ignoră avertismentul. Şi pentru că poliţia nu-şi face treaba, noi trebuie să umblăm să căutăm tot felul de maşini blocate. Căutarea a durat aproape trei ore, timp în care s-au scotocit toate drumurile forestiere şi autoforestiere dintre Ceahlău si Izvorul Alb, în jurul unei locaţii GPS trimise de pe telefonul apelantului, locaţie cu eroare considerabilă. Maşina celor doi tulceni a trebuit trolată de mai multe ori , întoarsă în ax şi scoasă în cele din urmă pe DJ 155 F. Intervenţia s-a terminat la ora 21”.

Problema este că pe Google Maps toate drumurile forestiere din zonă figurează ca fiind practicabile şi cum nu există bariere, turiştii care nu cunosc locul încearcă diverse variante de a ajunge…nicăieri. Şi nu este singura eroare. Tot din cauza orientării după Google Maps, anul trecut salvamontiştii au scos doi turişti noapte, din perete, în Valea cu cascade.

Imagini de la acțiunea de salvare puteți vedea aici. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.