Bugetul județului Neamț: se plusează cu bani pentru biserici

29 de  lăcașuri de cult din județul Neamț vor fi sprijinite financiar de către Consiliul Județean, dacă consilierii județeni vor aproba acest lucru în ședința extraordinară de marți, 2 octombrie. Suma totală se ridică la 1.130.000 de lei, iar banii vor fi alocați de la bugetul județului ca sprijin financiar pentru unitățile de cult din județul Neamț, pentru cultele religioase recunoscute. Conform rapoartelor de specialitate și a expunerilor de motive, banii vor fi folosiți de preoții parohi, care de altfel au și solicitat acest tip de sprijin financiar, pentru finalizarea lucrărilor de construcție a mai multor biserici, pentru reabilitarea unora dintre ele, sau chiar pentru construcția de lăcașuri de cult sau a unor centre sociale care funcționează pe lângă acestea.

Cererile de acordare a banilor au venit și din partea Mitropolitului Moldovei, ÎPS Teofan, dar și din partea Arhiepiscopului Romanului și Bacăului, PS Ioachim Băcăuanul, în funcție de arondarea fiecărei parohii la Arhiepiscopia Romanului sau a Iașiului. Sumele ce urmează să fie acordate sunt cuprinse între 20.000 și 70.000 de lei pentru fiecare lăcaș de cult, cu excepția Mănăstirii Petru Vodă, comuna Poiana Teiului și a bisericii parohiale Berejani – Humulești, care vor primi câte 100.000 de lei  pentru diverse  lucrări de construire sau reabilitare.

Sprijinul financiar ce urmează să fie acordat lăcașurilor de cult este al treilea din acest an, în lunile martie și mai, un număr de 32 biserici și mănăstiri, o parte regăsindu-se pe lista celor care vor primi bani și luna aceasta, primind bani pentru aceleași tipuri de lucrări. (I.Ș.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *