Mintea de pe urmă a politicianului român: în 2015 vota pentru homosexuali, în 2018 pentru familia tradițională

pietricica turism

În 2015, în Parlamentul European, ”legalizarea casătoriilor între persoane de același sex” primea votul ”Pentru” din partea celor mai mulți europarlamentari români. Gen Viorica Dăncilă (PSD), Victor Boștinaru (PSD), Ioan Mircea Pașcu (PSD), Dan Nica (PSD), Claudia Țapardel (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Maria Grapini (PC). (Sursa: Adevărul)

Viorica Dăncilă et Comp. au votat, atunci, și pentru Raportul Estrella (Edite Estrella, Partidul Socialist Portughez) privind ”legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene”, ”avort gratuit pentru adolescenți fără stirea sau acordul părinților”, precum și ”educarea într-o viziunea pozitivă asupra homosexualității”, raport considerat cea mai radicală inițiativă anti-familie din istoria UE. Același vot ”Pentru” a fost dat de europarlamentarii români și în cazul Raportului Zuber (Cristina Zuber, Partidul Comunist Portughez), care susține că ”rolul părinților în educarea copiilor reprezintă un obstacol” pentru noua societate.

Acum, la trei ani distanță, doamna Viorica Dăncilă a votat pentru familia tradițională, la referendumul organizat de Guvernul pe care îl conduce. A fost printre primele personalități politice care s-au prezentat la vot în această dimineață și, după cum relatează presa centrală, a votat întrucât ”Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred. (…) Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul”.

Fără a suspecta vreo clipă că doamna prim-ministru ar da dovadă de ipocrizie, se poate conchide, totuși, că politicianul rămâne tot politician, indiferent unde și în ce funcții ajunge, iar opțiunea pe care și-o exprimă prin vot nu este decât rezultatul interesului politic sau personal. Acum trei ani europarlamentarii români erau open-mind, în prezent sunt cu familia tradițională în cuget și simțiri. Mâine vor fi cum vor ei sau cum li se va spune să fie.

Pentru acest referendum, Guvernul a alocat 163,712 milioane de lei. (D.O.)

FOTO: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.