Moroşanu şi anatomia minciunii pe bani publici. Contribuţii nemţene

Cu o perseverenţă şi-o insistenţă ce ţin mai degrabă de patologia minciunii, suntem jigniţi în continuare de nişte zgomotoşi care susţin că la Piatra Neamţ am avut parte, vineri – 19 octombrie, de un eveniment nemaipomenit care a asamblat sportul de performanţă cu promovarea pe plan naţional şi internaţional a judeţului. Combinaţia din jurul Circotecii lui Cătălin Moroşanu a fost dată în vileag prin eforturile separate, dar reunite – pe altarul slujirii interesului public – ale presei locale sănătoase.

Moroșanu promovează ce știe mai bine

Fără putinţă de tăgadă, subiectele grave unesc, nu dezbină.

N-a fost sport de performanţă, n-a fost nicio promovare. În termeni excesiv de generoşi ar merge să-i zicem afacere golănească, ambalată în minciuni. Ilegalităţile sperăm s-apucăm să le detaliem.

Sigur, sala de sport din Calea Romanului, urcată abuziv la rangul de polivalentă, s-a umplut. Public se găseşte pentru orice, la urma-urmei. Nu-i corect să-l jigneşti, cum nu se face să-l foloseşti ca paravan pentru jafuri. La un târg de Crăciun spectatorii vin gratis, în alte locuri e pe bani, cu bilete. E suficient să ne amintim de stadionul de la cimitir, plin la meciuri de fotbal cu rezultat cunoscut până şi de stâlpii instalaţiei de nocturnă, nu?

Cu ocazia „operaţiunii” de vineri oarece sute de mii de lei au zburat de la spectatori oneşti, amatori sinceri de spectacol, la organizatori (neprecizaţi în clar) în condiţii similare schemelor de jaf piramidale, gen Caritas: câte puţin de la mulţi, pe bază de minciuni şi iluzii, pentru foarte mult la puţini. După vorbe, hotelurile şi pensiunile din zonă abia respirau de turişti fascinaţi de retragerea în serial a Morţii din Carpaţi. În fapt, cum nu vin valuri de schiori să-şi rupă oasele pe râpa de pe Cozla, aşa n-au venit nici dragii de moldoveni să lăcrimeze la episodul I al retragerii politicianului care n-a-ncăput la el, la Iaşi cu circoteca, cu toate că municipiul condus de primarul Chirica are sală mai bună. Moroşanu, una şi aceeaşi persoană cu un consilier judeţean de la Iaşi, pe numele său oficial Moroşan, e vedetă la PNL. Partidul l-a însărcinat şi c-o funcţie regională, una numai bună, după cum s-a uitat, să arbitreze cunoscuta dispută între PNL – Chitic şi PNL – Cozmanciuc, soldată cu victoria cui trebuie ca să aibă Ionel Arsene parteneri din închipuita opoziţie.

În defăşurarea de forţe şi documente încropite pentru a da aparenţă de forţă şi credibilitate afacerii, un loc distinct este ocupat de declaraţia consemnată de atacul.ro în dreptul lui Gheorghe Paisa, şeful DJTS Neamţ. Fără ezitare, am catalogat-o de la bun început drept şocantă şi cu valoare de autodenunţ. Reluăm spusele sale, în ideea de cimentare a cunoştinţelor: „Pro TV are încheiat un precontract cu noi. Ei au drept de televizare, iar noi le asigurăm cazarea şi masa. Îi ţinem aici, de la şofer la operator. Ei ne promovează, în schimb, evenimentul şi judeţul”. Evenimentul a trecut şi nu a catadicsit nimeni din centrul şi de pe orbita puterii judeţene să explice măcar cum a ajuns Paisa să cedează drepturi de televizare. Bine că e nominalizat la altă făcătură marca CJ Neamţ pe numele său Gala Ambasadorilor Nemţeni.

Cu promovarea, socotelile-s clare. Inegalabilele ştiri marca Pro TV n-au fost ştiri, căci e demonstrat la vedere, că nu s-a pomenit locul evenimentului. Să fie o scăpare, să fie prostie? La acest nivel e porcărie pe faţă. În plus, cu (re)trimitere la acordul de asociere dintre DJTS şi CJ Neamţ, crede vreun om normal că va prezenta cineva „caseta şi graficul de difuzare a spotului audio-video parafat de societatea media care a efectuat difuzarea”? De unde să le scotă, cine să le fabrice?…

Ca să dezvoltăm această „bucăţică” de suferinţă, Pro TV a avut vineri, 19 octombrie, seara, altă prioritate. Vocea României se numeşte, dacă nu ştiau conducătorii locali cei iute furnizori de (cel puţin) 156.000 + 40.000 lei + sală de sport dată de pomană. Comentariul şi datele oficiale care urmează sunt extrase de pe un site de referinţă, paginademedia.ro: „Show-ul (Vocea României, să fie limpede – n.a.) a fost urmărit la nivel național de 1,9 milioane de persoane din întreaga țară, media fiecărui minut. Pro TV a fost lider detașat cu ultima rundă de audiții din acest sezon. În minutul de aur, la 21.49, show-ul a fost urmărit de aproape 2,4 milioane de persoane.

Kanal D a fost a doua cea mai urmărită televiziune a serii cu aproape 1,1 milioane de telespectatori, media. Postul a avut pe interval o nouă ediție a show-ului Exatlon. 

Antena 1, cu Ultimul Trib, a avut cifre de trei ori mai mici decât Pro TV și la jumate față de Kanal D”.

Iată şi clasamentul publicat de acelaşi site:

Audienţa posturilor TV vineri, 19 octombrie, pe intervalul Vocea României (20.30-23.05), la nivel NAŢIONAL

 NATIONAL  Nr persoane  Rtg (%)  Shr (%)  
1Pro TV1.908.00010.724.6
2Kanal D1.074.0006.013.8
3Antena 1541.0003.07.0
4Romania TV393.0002.25.1
5National TV386.0002.25.0

Sursa: Kantar Media Copyright: ARMA

(Ca gest umanitar, destinat fabricanţilor de evenimente publice mincinoase, rating înseamnă numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare din România, iar share/cota de piaţă se traduce prin procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv. În curând, inevitabil şi pe acelaşi fond umanitar, vor afla diferenţa între brand şi slogan.)

Deschidem de aici încolo alt pachet de informaţii neconvenabile stăpânilor judeţului. Pe Pro TV, luând TV Mania ca sursă profesionistă, în grila anunţată după Voce, de la 23.15 până la 0.30, figura Box: Bătălia Moldovei/ Moroşanu – Stoica/ Meci disputat în cadrul galei Dynamite Fighting Show, care se desfăşoară la Piatra Neamţ. S-a difuzat o înregistrare montată de mântuială. A început mai devreme de ora programată şi s-a terminat înainte de miezul nopţii. Luptele selectate n-au fost nici pe departe lupte, iar profesioniştii corecţi ştiu că difuzarea s-a făcut pentru descărcarea de publicitate contractată cu clienţi grei, pe bani adevăraţi. Spot-urile cu judeţul nepereche sau municipiul-staţiune au lipsit cu desăvârşire! Tare de tot este şi că prezentarea audienţelor de după Vocea României, pe pagindemedia.ro, n-a suscitat interes.

Transmisiune în direct s-a efectuat în altă parte, pe Pro X, canal al aceluiaşi grup media. Trebuie să fii spălat bine pe creier sau slugă credincioasă la PSD Neamţ ca să crezi că, vineri seară (între orele 20.00 – 23.15), acest canal presupus de sport a rupt audienţele naţionale şi… internaţionale. Ce să vezi, potrivit TV Mania, boxul se transformase în altceva. Cităm: „Local Kombat: <<Bătălia Moldovei>> – Cătălin Moroşanu, Andrei Stoica”.

Faza e că la poale de Ceahlău şi la confluenţa Cuejdiului cu Bistriţa se spune că a fost o măreaţă Gală K-1, acel sport de contact extrem de dur şi spectaculos, unde avem o singură figură naţională şi internaţională recunoscută. E vorba despre Daniel Ghiţă, aşa cum a aflat oricine a vrut, dacă a vrut. Fostul SPP-ist e singurul român ajuns în finala unei piramide adevărate de K-1, învins fiind doar de gigantul Semmy Schilt (2,13 m înălţime), inegalabilul Titan Olandez, căruia i-a adminsitrat, însă, în premieră mondială, o lovitură de picior la cap reluată ani şi ani de zile pe toate posturile de televiziune din lume. Cineva, într-un fel de compensaţie ironică a mizeriei de la Piatra Neamţ, atins la cap de-o inspiraţie veselă, i-a propus lui Ghiţă o confruntare cu Moroşanu. (În lista de corecţii, afirmă luptărori adevăraţi de Kyokushin, s-ar înscrie pentru un moment al adevărului şi Ionuţ Aiftimoaie, flăcău masiv şi cu gura mare, fără palmares serios, dar violent promovat de Pro TV. )

În fine, distracţia-distracţiilor avea să fie oferită de însuşi Daniel Ghiţă, pe contul său de Facebook, în timp real, vineri seară. Comentariile la adresa Dynamite Fighting Show by Moroşanu, Arsene & Chitic îmbinau cinismul şi profesionalismul cu savoare.

Inutil de dezvoltat, dar e suficient de marcat, ce tricou purta Moartea după încheierea circului ca preţuire pentru Ionel Arsene şi Dragoş Chitic.

În interminabila listă a actelor care nu dor şi nu-s luate în seamă, n-a deranjat pe nimeni declaraţia oficială de avere din 23 mai 2018 a numitului Moroşan(u) Cătălin, depusă la CJ Iaşi. Scrie acolo, ca venituri din alte surse, că a strâns 37.000 euro din “lupte K 1”

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/10/Morosan_a-2018.pdf

. Serios?… Are dovezi? A luptat el în K-1 pe bani? Când? Căci Local Kombat şi Super Kombat, ca show-uri de tip manele, nu se pupă cu declaraţia şi performanţa.

Nu se pupă în vreun fel cu interesul public nici fentele din cuvinte ale consilierilor judeţeni PNL Neamţ în funcţie. Numai şopârlele sunt de ei. În special pe Facebook. E aproape firesc că distinşii şi prea-cinstiţii chiulangii de la şedinţele CJ Neamţ nu trec de declaraţii plictisitoare şi nu iau în calcul contestarea în instanţa de contencios administrativ a hotărârii de CJ prin care trupa lui Arsene a spart 156.000 lei. Florin Hopşa, lider de consilieri judeţeni, a bâiguit ceva despre un oarece comitet executiv care ar putea decide, cândva, o asemena acţiune.

Un fruntaş liberal, încă în activitate, cu vechime recunoscută, s-a stricat de râs la auzul acestei enormităţii. (Lesne de înţeles de ce nu riscăm să-l dăm colegilor săi la sfâşiat.)

Într-un final care amână pronunţarea, vă invităm să reţineţi – cu nume şi prenume – nişte consilierii judeţeni care n-au cum zice că nu ştiau cum e socoteala jafului din bani publici puşi pe altarul Morţii din Carpaţi. Poate-i cunoaşteţi, poate-s vecini, poate neamuri.

  • Comisia pentru administaţie publică locală, juridică, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti:

Adrian BOURCEANU (preşedinte), Marius Mihai NECHITA (secretar), Olga NISTOR, Ilie APOSTOAE, Lucian-Corneliu AGĂLEANU, Cristian UNGURIANU, Mihai-Doru STOICA

  • Comisia de învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială şi familie, activităţi sportive şi de agrement:

Tudorel RADU (preşedinte), Iulian LUCA (secretar), Florin COSMA, Mihai AFLOARI, Gabriela BANU, Gabriel LUCACI, Mihaela Elena ISCIUC.

Viorel COSMA

 

 

 

 

 

 

 

END

 

1 COMENTARIU

  1. Pai da’ cum vine asta vere? Ca Misu Stoica are postare pe FB in care cere explicatii despre ce beneficii are judetul de pe urma galei? Deci cum facem, semnam intai si apoi ne ofuscam? Doar ca sa dacem opozitie de fatada pe de o parte, apoi sa tinem bratul cu “libertinul” de partid ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.