Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” – 103 ani în slujba educației

pietricica turism

Zilele Colegiului Tehnologic „Spiru Haret” au fost sărbătorite în săptămâna 17-21 decembrie printr-o serie de activități diverse la care au participat elevii, părinții și profesorii.

La aniversarea a 103 ani de existență, școala s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, elevii și părinții decorând clasele cu ornamente de Crăciun. Spiritul sărbătorii creștine a continuat cu Târgul de Crăciun, prima ediție, la care s-au strâns fonduri ce vor fi donate elevilor care învață la Școala 11 Văleni din Piatra Neamț. Consiliul elevilor a organizat „Jucăria călătoare”, acțiune în urma căreia s-au strâns haine și jucării pentru copiii nevoiași. Cei mai creativi elevi și-au folosit talentul în Atelierul Meșteșugurilor și au realizat felicitări și ornamente. Competițiile de șah, remi și volei au completat activitățile extra-școlare, iar competiția „Ilie Balaci” a debutat local, între sportivii școlii. Elevii pasionați de științele exacte au participat la concursul „Vânătoarea de comori matematice”, iar alții la concursul de cultură generală dotat cu premii.

În ultimele zile ale săptămânii, s-a desfășurat serbarea de Crăciun, cu un spectacol oferit de elevi cadrelor didactice și părinților, conceput pe tema obiceiurilor și tradițiilor de iarnă. „Pentru Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, această sărbătoare anuală este legată de perioada premergătoare Crăciunului, reușind astfel să promovăm o educație a valorilor și a tradițiilor într-o vreme în care, din nefericire, timpul parcă nu mai are răbdare. Așa cum însuși Arghezi spunea în una din poeziile Creion: „Fă-te, suflete, copil/Și strecoară-te tiptil”, tot astfel, noi privim cu drag înspre cei mici și înspre cei mai mari, bucurându-ne alături de ei într-o sărbătoare care promovează valorile școlii și dorința de a duce mai departe numele marelui reformator Spiru Haret”, a declarat prof. Mona Cozma, directoarea adjunctă a colegiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.