Liviu Harbuz aruncă mănușa politicienilor nemțeni: dezvoltare reală sau mica ciupeală?

pietricica turism

Într-un material publicat pe contul de Facebook Pro România Neamț, Liviu Harbuz coordonatorul de la Neamț al partidului, provoacă politicenii să gândescă în favoarea dezvoltării economice reale, predictibile și sustenabile a zonei. Impulsul de a scrie materialul pare să fi fost poziția unui politician nemțean în legătură cu inițiativa ”Alianța Vestului”. Adrian Bourceanu, susține, așa cum pare să fi venit punctajul de la ”centru”, că este pusă în pericol integritatea și independența statului român”, cu argumentele deja cunoscute. Fără a aminti de cedările care pot fi considerate mult mai grave cînd vine vorba de condițiile colaborării PSD-UDMR.

Îndemnul lui Harbuz este simplu: haideți să vedem cum s-a dezvoltat Aradul, ce fonduri europene a atras Clujul, Oradea, Timișoara și nu mai așteptați doar bani de la buget pentru investiții inutile sau inutilizabile. Materialul merită analizat și poate să fie punctul de plecare al unei dezbateri cu subiect dat: avem un județ, ce facem cu el? Trăim într-o regiune săracă, ce facem cu ea? Și, mai ales, cu cine putem schimba ceva?

„Alianța Nord Est?

Factorii politici din Neamț implicați în deciziile administrative au uitat de menirea lor, aceea de a asigura o dezvoltare durabilă a județului.

În timp ce Cluj-Napoca este primul oraș din estul Europei care primește o finanțare nerambursabilă de 98% de la Comisia Europeană, în valoare de 5,6 milioane de euro, prin programul Urban Innovative Actions, pe lângă alte sute de milioane accesate, Aradul este județul cu cei mai mulți angajați în sistemul privat raportat la sistemul public, printre aceștia numărându-se peste 2500 persoane care fac naveta din Ungaria, Timișoara are o dezvoltare puternică și investiții din fonduri europene în valoare de 38 milioane euro în doar 3 ani, iar Oradea a atras fonduri europene însumând 80 milioane euro, administrația publică județeană dinNeamț s-a remarcat prin numeroase fapte de vitejie și o adevărată pepinieră de cadre: un primar care a inaugurat WC-urile dintr-o școală cu festivitate și tăiere de panglică tricoloră, un ministru al economiei numit și „ministrul cauciuc”, un consilier pe comunicare ce a implicat-o în scălămbăieli politice pe numărul 1 mondial în tenisul feminin, un fost ministru propus pentru un al doilea mandat, care nu a fost acceptat și care a stârnit un adevărat scandal politic invocând antisemitismul.

Iar acum, claie peste grămadă, un „onorabil” politician local acuză alianța Vestului de „pericol la adresa integrității și independenței statului Român..”.

Cred că nemțenii pot și merită mai mult!

Mă întreb de ce oare factorii politici care decid în administrația nemțeană nu dau dovadă de puțină viziune?! De ce nu încearcă să reitereze modelele de succes care funcționează în vestul țării, așa cum este Alianța Vestului?

În loc să fie preocupați de atragerea fondurilor europene, de crearea de proiecte de anvergură, care să scoată județul din anonimat, factorii politici privesc salivând la fondurile de dezvoltare create de Guvern din bugetul național, o bună sursă de dezvoltare simultană a panseluțelor dar și a alimentării bugetelor pentru campaniile electorale.

Banii europeni așteaptă doar puțină expertiză, voință, și, ce este cel mai important, NU AU CULOARE POLITICĂ.

În Județul Neamț, dar mai ales în orașul Piatra Neamț, este nevoie de o dezvoltare economică de nișă. Unde sunt dezbaterile si programele vizionare pentru identificarea acestei nișe?

În 2050, 75% din populație va trăi în urban. Cum pregătim infrastructura pentru mobilitatea forței de muncă în vederea dezvoltării urbanistice?

Cum să evoluăm în dezvoltarea urbană când unii involuează în gândire?

Nemțeni, treziți-vă și nu-i mai lăsați să fie ÎMPOTRIVA a tot ceea ce aduce dezvoltarea economică reală, predictibilă și sustenabilă.

Noi suntem PRO! Voi?”

Coordonator PRO România Neamț

Liviu Harbuz

1 COMENTARIU

  1. Harbuz isi incepe noul mandat la fel de slab ca la PRM Neamt, UNPR Neamt.In loc sa organizeze intalniri cu oameni din Neamt neafiliati politic iar o face pe superiorul si transmite directive.S-a “impreunat” cu niste personaje toxice politic din Neamt(Panaite,Simionica,Ciubotaru etc) si ii trage vrajeala.De aceea imi permit sa-i recomand sa revina cu picioarele pe pamant(daca poate) si sa faca politica normala ,pentru oamenii de rand si sa renunte la metodele lui toxice.Poate ne comunica unde are sediul sau un nr.de telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.