Acasă Actual Spor redus la Urgenţe! Personalul amenință cu demisia!

Spor redus la Urgenţe! Personalul amenință cu demisia!

Reducerea sporului de secție, de la 85% la 73%, luna aceasta, a nemulțumit cadrele medicale din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț. Nemulțumirea este atât de mare, încât asistenții și medicii au început să amenințe cu demisia. Conducerea secției a trimis un memoriu conducerii spitalului și urmează să notifice și Consiliul Județean Neamț. Documentul face referire și la problema bănească, dar și la lipsa cronică de personal.

„Fondul de salarii, inclusiv sporurile, vine la Consiliul Județean, de la Ministerul Sănătății. Dacă până acum am primit sporul maxim de secție, de 85%, luna aceasta sporul pe UPU a scăzut la 73%. Nu știm de ce dintr-odată nu mai sunt fonduri, dacă de la minister se asigură necesarul. Am trimis o adresă managerului spitalului, vom trimite un memoriu și la Consiliul Județean. Înțeleg că și legislația este neclară, dar la noi în secție un om muncește cât pentru trei și consider că nu este normal să ni se reducă salariile”, a declarat dr. Brândușa Pavlidis, șefa UPU Piatra Neamț.

Medicul șef mai spune că nici problema lipsei cronice de personal nu a fost soluționată, deși „am cerut de mai multe ori, anul acesta, ultima dată acum, în luna decembrie, să fie suplimentat statul de funcții al UPU, pentru că avem personal de trei ori mai puțin decât este nevoie. Am cerut suplimentarea statului de funcții cu 49 de posturi, de la îngrijitor până la medici”.

Conducerea spitalului spune că nemulțumirile UPU au fost discutate în ultimul Comitet Director, dar că solicitările urgentiștilor mai trebuie justificate cu niște documente. „Nu putem trimite propunere la Consiliul Județean pentru mărirea numărului de posturi în UPU, deoarece este nevoie de o fundamentare clară a solicitării doamnei doctor Pavlidis. Problema sporului și a celei de personal eu le-am anunțat la Consiliul Județean, le-am discutat și cu doamna Veronica Vasiliu, președinta consiliului de administrație. Astăzi, 10 decembrie, până la sfârșitul zilei vom avea o nouă discuție cu domnul Cătălin Chiței și cu doamna Vasiliu, pentru că dacă ducem problemele mai departe, trebuie să fie bine fundamentate”, a precizat dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Neamț.

Pentru medicii, asistenții, brancardierii, infirmierii și îngrijitorii din UPU, situația este foarte bine fundamentată: fluturașele de salarii dau cu minus. În schimb, pacienții sunt tot mai mulți. (C.I.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here