Piatra Neamț: Învățăturile lui Victor Ponta către pesediști

Victor Viorel Ponta, liderul Pro România a (re)venit la Piatra Neamț într-o dispoziție de zile mari, fiind înconjurat, la propriu, de foști oameni importanți din PSD, dacă ne referim doar la Adrian Țuțuianu și Ion Mocioalcă. Dacă mai adăugăm în echipă pe fostul secretar general al partidului, Marian Neacșu sau la Corina Crețu, comisar electoral,și ea pesedist cu pedigree de pe vremea când era omul cu presa în jurul lui Ion Iliescu, observăm că garnitura foștilor pesediști este (foarte) bine reprezentată.

Dincolo de promovarea propriului partid, de ridiculizarea lui Liviu Dragnea,  a lui Codrin Ștefănescu sau a Vioricăi Dăncilă, Victor Ponta a avut la Piatra Neamț un discurs extrem de persuasiv pentru membrii PSD. Cotat în unele sondaje ca având un potențial de vot în Moldova undeva spre 10 la sută, conștient că voturile vin de la oameni care l-au identificat cu prim ministrul PSD ( de succes, o spune chiar el) de la o anumită vreme, Ponta transmite un mesaj clar și simplu de înțeles: pesediști, veniți la mine, pentru că eu nu mă dezic de PSD, eu mă dezic doar de Dragnea și gașca din jurul lui care au pus mâna pe partid!

Tradus electoral, un vot pe care îl dă un pesedist lui Ponta, partidului său, nu este un vot pierdut, pentru că el este cu personajele pozitive care au părăsit PSD deoarece partidul a fost deturnat de la obiectivele sale. Întrebat până unde va face compromisuri în primirea de pesediști de nivel înalt, a dat un răspuns ambiguu, dar interesant. Tranșant, a spus doar că Liviu Dragnea nu va fi primit în Pro România. Despre Ionel Arsene a spus că nu crede că ar veni la Pro România, dar în rest ușile partidului par deschise pentru oricine, poate cu o excepție care să întărească regula, Codrin Ștefănescu.

Chiar dacă nu a adresat-o direct, chemarea lui Ponta este clară, veniți la noi, pentru că aici pesediștii și alternativa la PSD vor avea față umană. Rămâne de văzut dacă acest mesaj, de înțeles în perioadă preelectorală, va rămâne valabil și în momentul în care Pro România va trece de momentele organizatorice și va avea, cum își dorește, oameni în toate secțiile de votare.

Valentin Bălănescu

One comment

  • brustureanu

    ianuarie 22, 2019 at 6:17 pm

    ponta vine cu promisiuni , dar ce a facut cat a fost prim ministru pt cei amarasteni din jud neamt si pt moldoveni in general??de autostrada ce zice???

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *