Guvernarea locală la Piatra Neamț în 2019/ Dragoș Chitic: ”O administrație responsabilă spune oamenilor modul în care se cheltuie banii”

Primarul Dragoș Chitic a prezentat astăzi, 8 februarie, în conferință de presă, Programul de guvernare locală pentru anul 2019. A amintit proiectele demarate anul trecut și le-a anunțat pe cele care se vor îndeplinite în acest an.

Potrivit prezentării primarului Chitic, în 2019, pe lângă continuarea investițiilor începute, se va pune accent pe toate domeniile de funcționare a unei administrații publice locale: investiții în infrastructură, asistență socială, ordine și liniște publică, societate civilă, patrimoniu și atragere de fonduri europene.

Ceea ce, la început, a fost o obișnuință s-a transformat într-o datorie de onoare, care vine din respectul față de pietreni. Pentru că o administrație responsabilă și transparentă le spune întotdeauna oamenilor modul în care se cheltuie banii și care sunt prioritățile administrative, pe termen scurt, mediu și lung. Iar aceste priorități se stabilesc cel mai bine nu doar dintr-un birou, ci în urma unui dialog real cu toate categorile socio-profesionale. Pentru că este important să ne ascultăm, și să găsim soluțiile cele mai bune pentru orașul nostru, în toate domeniile care definesc o comunitate atractivă pentru cetățenii săi: educație, sănătate, infrastructură, timp liber, servicii sociale, ordine publică. O administrație nu guvernează singură, ci împreună cu oamenii pe care-i reprezintă”, a spus Dragoș Chitic.

Printre prioritățile anului se află continuarea atragerii de fonduri europene, dar și a banilor din programele naționale de dezvoltare a comunităților locale. Dezvoltarea turismului, care presupune redeschiderea unor obiective de tipul Iglu de pe Cozla, montarea a încă 20 de camere de supraveghere în tot municipiul Piatra Neamț, pe lângă cele 54 deja existente, sau investițiile ori dotarea unităților de învățământ s-au dovedit a fi cap de listă în ceea ce privește guvernarea locală pentru 2019.

În linii mari, acestea sunt prioritățile și preocupările administrației pe care o conduc. Este un program ambițios, dar realizabil și am convingerea că, odată pus în practică, va demonstra că suntem o administrație locală eficientă, cu responsabilitate, chibzuință și viziune. Pe cei mai mulți v-am simțit alături în ultimii ani, iar încrederea dumneavoastră m-a onorat și m-a determinat să merg înainte. De aceea, vă invit să-mi fiți parteneri și în 2019, animați de același scop comun: de a face din Piatra Neamț un loc atractiv, modern și prietenos, în care fiecare să se simtă respectat”, a adăugat primarul de Piatra Neamț. (I.Ș.)

pietricica turism

3 COMENTARII

  1. Nu suntem orbi, stimate domn. Și nici idioți. Ar fi bine să coborâți din turnul unde v-ați cocoțat, ca să observați detalii care va scapă. Ați văzut în ce hal arată străzile și trotuarele după topirea zăpezii? Ați văzut mizeria de peste tot? Înainte de a vorbi despre investiții (nici nu am chef sa citesc SF-uri) ar fi bine să ne arătați realizări. Adevarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.