Arsene se bate cu Bădălău și câștigă nominalizarea pentru postul de ministru al transporturilor

Presa centrală a relatat că la nivelul conducerii PSD s-a dat o luptă directă, fără menajamente, pentru nominalizarea în CEX a ministrului transporturilor. Surpriza a venit în momentul în care PSD Giurgiu, prin vocea președintelui organizației, cunoscutul Nicolae Bădălău, a anunțat că organizația îl susține pe senatorul Cristian Marciu și nu pe Răzvan Cuc, deputat de Giurgiu. În acel moment, președintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit, chiar înainte de CEX, și a anunțat, surprinzător chiar și pentru simplii membri PSD din Neamț, că „Răzvan Cuc e membru la PSD Neamț de vreo două săptămâni. Înțeleg îngrijorarea PSD Giurgiu, dar PSD Neamț îl susține foarte tare”, a fost declarația lui Dragnea conform unui site central de știri. Pentru PSD Neamț ar fi al doilea transfer de parlamentari din alte filiale, după ce, cu puțin timp în urmă, a fost primit în organizație un parlamentar care părăsise PSD-ul pentru Pro România dar a fost convins de Ionel Arsene să se întoarcă în partid via filiala Neamț. Numele său, Constantin Cătălin Zamfira, fost în PSD ilfov.

Arsene, Cuc și Laicu, când cercetau gropile pe traseul Bicaz-Poiana Largului și cînd au stabilit și suma pentru reparații-284 milioane lei

Pentru nemțeni, numele lui Răzvan Cuc nu este necunoscut. În precedentul său mandat de ministru al transporturilor a făcut o vizită în Neamț (amănunte aici), cu puțin timp înainte de a fi schimbat. Pentru Ionel Arsene alegerea lui Cuc în funcția de ministru ar însemna un pas înainte în respectarea promisiunilor de realizare a drumului expres spre Bacău și a drumului de la Bicaz la Poiana Largului. Mai ales că în septembrie 2017, Răzvan Cuc, Ionel Arsene și directorul Direcției Regionale de Drumuri Naționale Iași, Ovidiu Laicu, inspectau drumurile naționale din județ și promiteau că drumul național 15 va fi reabilitat în doi ani, având alocată suma de 284 de milioane de lei. Chiar dacă a mai rămas doar un an din termenul acordat pentru finalizarea lucrărilor, reținem declarația de atunci a lui Arsene: ”În urma discuţiilor cu Ministerul Transporturilor, prin domnul ministru Răzvan Cuc, cu domnul Laiu, directorul Direcţiei Regională a Drumurilor Naţionale Iaşi, ne-am propus să modernizăm toate drumurile naţionale din judeţul Neamţ. Am promisiunea că vom şi reuşi. Drumul naţional care leagă Bicaz de Poiana Largului, drumul cu cele mai mari probleme din judeţ, va avea rezolvare. Acest tronson de drum DN 15 are cele mai multe probleme şi este important din punct de vedere economic şi turistic. Valoarea totală a acestui tronson este de 284 de milioane lei. Este o sumă foarte mare, dar avem nevoie de acest drum în care nu s-a mai investit din anii `60. Toţi oamenii şi primarii de pe Valea Muntelui au reclamat starea deplorabilă a acestui drum. A venit şi ziua în care putem spune că ceea ce am promis oamenilor în programul de guvernare se va realiza. Noi, cei din PSD, suntem oameni serioşi, oameni de cuvânt. Prin vizita de astăzi a domnului ministru avem certitudinea că drumurile naţionale care tranzitează judeţul Neamţ vor intra într-un program de reabilitare. ”

Conform unor surse din presa centrală, nominalizarea lui Cuc cu sprijinul organizației PSD Neamț ar fi declanșat reacțiile vehemente ale lui Marian Oprișan, șeful de la Vrancea, care ar fi cerut chiar un congres extraordinar al PSD. Argumentul său: nu poate fi ministru un candidat care nu are sprijinul organizației din care face parte. Numai că în acest moment Răzvan Cuc este coleg cu Dan Vasile Constantin sau cu Neculai Pușcașu, nu cu Nicolae Bădălău. (V.B.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.