Exclusiv. Mesaj disperat înainte de alegeri: ”Regimul ne vrea morți!”

Pe 24 februarie 2019 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, care reprezintă cel de-al IX-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței Republicii Moldova în 1991. Din punctul de vedere a doi lideri politici, maia Sandu și Andrei Năstase, alegerile sunt cruciale pentru destinul țării.

Contactat telefonic, Andrei Năstase liderul partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” ne-a declarat are mai multe mesaje, dintre care câteva merită să rămână consemnate.

Miza alegerilor : “Miza principal este desprinderea Moldovei de trecutul întunecat şi post-sovietic în care ţara este încremenită de mai bine de 25 de ani. În altă abordare, este vorba despre integrarea europeană, despre viitorul Moldovei în spatial istoric, cultural şi geografic căruia îi aparţine de drept. Mai este vorba şi despre alegerea finală a poporului în ceea ce priveşte democraţia şi asumarea acesteia la nivel de principiu pentru statul nostru. Sunt multe mize, în fapt fiind vorba despre lupta pe care un popor o dă împotriva stăpânitorului. Iar în cazul Moldovei, stăpânitorul este statul corupt şi mafiot subordonat binomului Plahotniuc – Dodon”.

Lupta politică, cu tentative de otrăvire:  “Aşa cum am spus analizele noastre nu sunt deloc dintre cele mai bune, concentraţia de mercur din sânge, cel puţin în cazul meu, fiind de 5 ori mai mare de cât limitele medicale admise, iar geneza acestei concentraţii nu este una naturală, nu are cum să fie. Doctorii mi-au oferit mai multe amănunte în acest sens, explicându-mi cum se pot acumula cantităţi atât de mari de mercur în sânge. Al doilea lucru pe care l-am spus este la fel de asumat. Am spus că regimul ne vrea morţi. Deşi această informaţie a mai fost vehiculată în spatial public, ea s-a bucurat de atenţia cuvenită abia când doamna Maia Sandu a pomenit despre acest lucru într-un interviu recent acordat unui portal din România.  Atâta vreme cât atacurile la adresa mea, cel puţin în această campanie electorală, au căpătat şi conotaţii fizice, multe nu mai sunt de spus. Nu doar eu şi doamna Maia Sandu am fost expuşi unei asemenea intoxicări, ci şi alte persoane din anturajul nostru. Fiţi siguri că se va afla cât de curând cine şi ce a făcut pentru a ne aduce în această situaţie. Slavă Domnului, funcţionez la capacitate normal, avem mult de treabă în perioada următoare, oamenii au mari aşteptări de la noi, iar noi nu-i vom dezamăgi”.

Guvernul României, o dezamăgire pentru ”Blocul electoral ACUM”: “Actualul Guvern al României a interpretat şi interpretează în continuare o partitură în care singurul partener de dialog este Partidul Democrat, partidul oligarhului Plahotniuc. Abuzurile pe care acest guvern închipuit pro-european le face împotriva poporului nostru sunt inimaginabile. Cu toate acestea Plahotniuc este preferatul Guvernului de la Bucureşti. Eu nu confund România cu un guvern vremelnic, vreau să fiu bine înţeles. Concret, Guvernul de la Bucureşti a ignorat complet blocul electoral ACUM. Oamenii din Republica Moldova le vor arăta încă o data oficialilor din guvernul României cum stau de fapt lucrurile, aşa cum au făcut-o în campania pentru primăria Chişinău”.

Așteptările liderilor moldoveni: “Aşteptările noastre, ale celor din blocul electoral ACUM, sunt foarte mari. Suntem convinşi că oamenii au ales deja să se despartă cu fermitate şi ireversibil de perioada întunecată prin care trece Moldova de atâţia ani. Prezenţa la vot va fi una mare, frauda pusă la cale de Putere va fi la fel de mare. Am mai spus, vă spun şi d-stră că temperatura electorală din acest an a atins cote alarmante. Noi, cei mulţi, care dorim să fim liberi vom ieşi la vot ca să ne luăm ţara înapoi. Ei, oligarhii, cei de la Putere vor face tot ce este posibil pentru a rămâne în libertate. Spun acest lucru pentru că se ştie că poporul ne va da majoritatea, iar noi vom face dreptate tuturor şi fiecăruia în parte. Avem aşteptări foarte mari. Lumea va ieşi la vot”.

La alegerile locale de anul trecut Andrei Năstase (un interviu în exclusivitate cu el aici)  a câștigat fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%. Pe 19 iunie 2018 alegerile locale pentru fotoliu de primar au fost declarate nule pe motivul încălcărilor admise de ambii candidați, care au constatat în efectuarea agitației electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral.

C.T. STURZU