Oficial. Vom avea Industrie în Piatra Neamț! O va aproba Consiliul Local prin HCL

Municipiul Piatra Neamț a suferit destul de mult după 1990 din punctul de vedere al investițiilor reale în industrie. Au dispărut fabrici de pe raza municipiului, pe platforma Săvineșt au rămas să țină fruntea sus Rifil, Comes și, mai nou, Kober. Plus că am avut vreo 2-3 proiecte promovate și eșuate cu brio de parcuri industriale, din motive care țin de cel care le-a promovat și de interesele proprii ale autorităților.

Important este altceva. Dacă nu avem investiții reale în industrie, putem rezolva lucrurile cu o hotărâre a Consiliului Local. De exemplu, în ședința ordinară din februarie primarul Dragoș Chitic propune ca o zonă din municipiu, cu proprietăți private care nu beneficiază de drum public, poziționată generic în cartierul Vânători, între Bulevardul General Dăscălescu și calea ferată, să primească denumirea de strada Industriei. Semn că, la nivelul dorinței și al planurilor de viitor, industrializarea este o preocupare pentru autoritățile locale.

După ce zona respectivă va fi oficial o stradă, probabil municipiul va trece la investiții și la introducerea utilităților, dacă nu cumva ultimele sunt deja realizate. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *