Protestul asistentelor, faza medierii – Comunicatul oficial al Consiliului Județean

După cum ați aflat (de aici, aici și aici), protestul asistentelor de la spitalul județean a ajuns în etapa negocierii la Consiliul Județean Neamț. Instituția a emis, post factum, un comunicat:

«În urma protestului din această dimineață, la sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc o întrevedere între Ionel ARSENE, președintele instituției, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentanții asistenților medicali, în scopul deblocării acestei situații și identificării unor soluții la problemele ridicate.

”Am mediat astăzi o întâlnire între conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentații asistenților medicali. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că veniturile li s-au diminuat timp de trei luni consecutiv.

Am descoperit că oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici și am fost surprins să constat că reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați nu și-au informat în mod corect colegii pe care îi reprezintă despre prevederile legale.

De când ocup funcția de președinte al Consiliului Județean, nu am refuzat niciodată o solicitare venită din partea conducerii Spitalului Județean și nici nu o voi face, atât timp cât aceasta va duce la creșterea calității actului medical sau la îmbunătățirea condițiilor din această unitate spitalicească. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă a Consiliului Județean, sănătatea nemțenilor dar și asigurarea condițiilor de muncă pentru salariații instituțiilor din județ aflate în coordonarea noastră, sunt extrem de importante!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. În perioada următoare se va analiza modul de calcul al sporurilor, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, astăzi s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor.»

FOTO: Consiliul Județean Neamț

pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. Aaaaaa!!!! Noroc de comunicatu’ lu’ târgovețu’ că ne-am edificat: problema nu e că le băgați mâna în buzunare de trei luni, tot mai adânc în fiecare lună, ci că nu i-au anunțat sindicatele că trebuie să stea capră cât vă bateți joc de ei! Acu’ am priceput! Da’ că în alte spitale s-au dat tichete de vacanța (Roman, Tg. Neamț) da’ numai la amărăștenii de Județean nu se poate, de asta când îi anunțați? Sau că în alte spitale sunt sporuri în maxim dar la Județean la minim, nu le șoptiți nimic? Tovarăși, o duce spitalu’ prost că iaște management prost iar conducerile, de la Lazăr încoace, sunt puse de voi, politruci de la CJ, pe criterii de genul “sora lu’ primărița x”, “pretinu’ lu’ Deveceu”, “acolitu’ Kuzmanovicioaiei”, etc. Mă felicit că am plecat la timp!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.