Promisiune îndeplinită: Troiță sfințită la 100 de ani de la nașterea Părintelui Iustin Pârvu

Acum câțiva ani, înainte de plecarea la Domnul a Părintelui Iustin Pârvu, un salariat al Primăriei Poiana Teiului, Ali Cătălin Ancuța, i-a făgăduit regretatului părinte că va ridica o troiță în memoria ostașilor români căzuți pentru apărarea patriei, în zona viaductului de la Poiana Largului.

Timpul a trecut, iar acum un an și jumătate m-am decis să pun în practică această idee, care îi aparține Părintelui Iustin. Într-un fel, pentru mine a fost ca un canon, dar am făcut-o cu mult drag, pentru că, la Poiana Largului, au murit foarte mulți ostași români.

1
2
Untitled

Troița este din lemn, operă a meșterului Neculai Șerban, din localitatea Rogoz, situată în apropierea orașul Târgu Lăpuș. Monumentul este așezat pe o colină, la ieșirea spre Grințieș. Va fi sfințit duminică, 10 februarie, la ora 14.30. Această dată coincide cu ziua de naștere a Părintelui Iustin Pârvu. Cu această ocazie, vom marca și împlinirea a 100 de ani de la nașterea sa, 10 februarie 1919. Sfințirea va fi oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ajutat de un sobor de 10 preoți din comună. La reușita acestei idei, am fost sprijinit de oameni cu mult suflet: Viorel Găină, Constantin Cojocaru, Consiliul local Poiana Teiului și SC Aqua Park Roznov, cărora le mulțumesc din toată inima”, a declarat Ali Cătălin Ancuța.

La sfințirea troiței este așteptat un număr mare de localnici. (C.N.)

Despre Părintele Iustin, puteți reciti materialele din Mesagerul de Neamț:

Părintele Iustin Pîrvu: Catedrala Neamului este Omul

Părintele Iustin – Minunea de a crede (I)

Minunea de a crede (II)

Minunea de a crede (III)

Binecuvântarea de a trata și îngriji un sfânt…

Minunea de a crede (V)